Recepti 13. listopada 2014.

Salata od gljiva i kozjeg sira

Salata od gljiva i kozjeg sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept koji potiče iz Grčke odličan je izbor za vegetarijance

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 116

Salata

  • 8 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica svježi timijan
  • 4 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 50 g salata, zelena
  • 100 g kozji sir
  • 2 žlica peršin, list

Dressing

  • 2 žlica limunov sok
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica limunova korica

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C ( plin na 6 ). Za dressing izmiješajte limunov sok, koricu i maslinovo ulje.
  2. Složite gljive u veliki lim za pečenja., pospite timijanom i češnjakom te prelijte maslinovim uljem. Pokrijte folijom i pecite 20 minuta. Izvadite iz pećnice, promiješajte kako bi se izmiješali okusi. Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta. Pečene gljive prerežite na pola.
  3. Na pladanj za serviranje stavite listove zelene salate, na njih položite gljive i pospite smrvljenim kozjim sirom. Dobro izmiješajte dressing i prelijte preko salate. Poslužite posuto peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.