gastro postao
Recept koji potiče iz Grčke odličan je izbor za vegetarijance
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 116
Salata
- 8 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica svježi timijan
- 4 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 50 g salata, zelena
- 100 g kozji sir
- 2 žlica peršin, list
Dressing
- 2 žlica limunov sok
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica limunova korica
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C ( plin na 6 ). Za dressing izmiješajte limunov sok, koricu i maslinovo ulje.
- Složite gljive u veliki lim za pečenja., pospite timijanom i češnjakom te prelijte maslinovim uljem. Pokrijte folijom i pecite 20 minuta. Izvadite iz pećnice, promiješajte kako bi se izmiješali okusi. Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta. Pečene gljive prerežite na pola.
- Na pladanj za serviranje stavite listove zelene salate, na njih položite gljive i pospite smrvljenim kozjim sirom. Dobro izmiješajte dressing i prelijte preko salate. Poslužite posuto peršinom.