gastro postao
Probajte osvježavajuću salatu s kuhanim kozicama i povrćem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 83
Potrebno vam je
- 1 vezica rukola
- 1 kom crvena paprika
- 4 kom rajčice, cherry
- 6 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica aceto balsamico
- 2 žlica kapari
- sol
- svježe mljeveni papar
- 300 g kozica velika
Priprema
- Rikulu očistiti, oprati i posušiti. Peteljke malo odrezati i listove prepoloviti. Papriku prepoloviti, očistiti i oprati. Polovice paprike narezati na tanke rezance. Rajčice oprati i narezati.
- U maloj posudi pomiješati 4 žlice ulja, mirisni ocat, kapare, sol i papar.
- Ostatak ulja zagrijati u tavi i peći kuhane i očišćene kozice sa svih strana dok nisu gotove. Izvaditi ih iz tave i ostaviti da se malo ohlade.
- U velikoj posudi pažljivo pomiješati listove rikule, četvrtine rajčice, rezance paprike i pečene kozice. Raspodijeliti na 4 mala tanjura, pokapati pripremljenim umakom i servirati.