Recepti 13. listopada 2014.

Salata od kozica s rikulom i paprikom

Salata od kozica s rikulom i paprikom
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte osvježavajuću salatu s kuhanim kozicama i povrćem

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 83

Potrebno vam je

  • 1 vezica rukola
  • 1 kom crvena paprika
  • 4 kom rajčice, cherry
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica aceto balsamico
  • 2 žlica kapari
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 300 g kozica velika

Priprema

  1. Rikulu očistiti, oprati i posušiti. Peteljke malo odrezati i listove prepoloviti. Papriku prepoloviti, očistiti i oprati. Polovice paprike narezati na tanke rezance. Rajčice oprati i narezati.
  2. U maloj posudi pomiješati 4 žlice ulja, mirisni ocat, kapare, sol i papar.
  3. Ostatak ulja zagrijati u tavi i peći kuhane i očišćene kozice sa svih strana dok nisu gotove. Izvaditi ih iz tave i ostaviti da se malo ohlade.
  4. U velikoj posudi pažljivo pomiješati listove rikule, četvrtine rajčice, rezance paprike i pečene kozice. Raspodijeliti na 4 mala tanjura, pokapati pripremljenim umakom i servirati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.