gastro postao
Pripremite tradicionalnu kinesku salatu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 20
Potrebno vam je
- 150 g kupus glavati, bijeli
- 1 kom korijen koromača
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 2 mala žlica ulje sezamovo
- 2 kom čili papričica
- 4 žlica soja umak
- 4 žlica med, vrcani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica kikiriki
Priprema
- Kupus očistiti, oprati, posušiti i narezati na tanke rezance ili naribati. Korijen komorača oprati, očistiti i također naribati. Paprike oprati, izvaditi sjemenke i membrane pa narezati na tanke rezance.
- Zagrijati wok i dodati ulje. Miješajući 2 minute pržiti kupus i komorač, pri čemu paziti da ne dobiju smeđu boju. Povrće staviti na stranu da se ohladi.
- Čili paprike oprati, izvaditi sjemenke i sitno nasjeckati.
- Od sojinog umaka, komadića čilija, meda, soli i papra umiješati umak za salatu.
- Ohlađeni kupus i komorač umiješati u umak za salatu i najmanje 20 minuta staviti u hladnjak da odstoji. Posipati prženim kikirikijem i servirati.