Recepti 13. listopada 2014.

Salata od kupusa s kikirikijem

Salata od kupusa s kikirikijem
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite tradicionalnu kinesku salatu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 20

Potrebno vam je

  • 150 g kupus glavati, bijeli
  • 1 kom korijen koromača
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 2 mala žlica ulje sezamovo
  • 2 kom čili papričica
  • 4 žlica soja umak
  • 4 žlica med, vrcani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica kikiriki

Priprema

  1. Kupus očistiti, oprati, posušiti i narezati na tanke rezance ili naribati. Korijen komorača oprati, očistiti i također naribati. Paprike oprati, izvaditi sjemenke i membrane pa narezati na tanke rezance.
  2. Zagrijati wok i dodati ulje. Miješajući 2 minute pržiti kupus i komorač, pri čemu paziti da ne dobiju smeđu boju. Povrće staviti na stranu da se ohladi.
  3. Čili paprike oprati, izvaditi sjemenke i sitno nasjeckati.
  4. Od sojinog umaka, komadića čilija, meda, soli i papra umiješati umak za salatu.
  5. Ohlađeni kupus i komorač umiješati u umak za salatu i najmanje 20 minuta staviti u hladnjak da odstoji. Posipati prženim kikirikijem i servirati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.