gastro postao
Brz i zdrav obrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 480
Potrebno vam je
- 200 g kvinoja
- 1 kom limun
- 80 ml ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom tikvice, zelene
- 250 g rajčice, cherry
- 100 g feta sir
Priprema
- Skuhajte kvinoju u 600 ml vode, ocijedite je i ostavite sa strane. Stavite limunovu koru, dvije žlice ulja i pola čili papričice u zdjelu, dodajte piletinu, dobro promiješajte pa pržite piletinu u tavi na srednje jakoj vatri desetak minuta.
- Meso stavite na tanjur i prekrijte folijom. Umutite limunov sok s preostalom čili papričicom i dvije žlice ulja. U veliku zdjelu dodajte tanko narezane tikvice, prepolovljene cherry rajčice, razmrvljenu fetu i kuhanu kvinoju, polijte preljevom te dobro promiješajte. Narežite pileća prsa, a zatim ih složite na vrh salate i poslužite.
Izvor Skuhatćute