Recepti 03. listopada 2014.

Salata od kvinoje i tikvica

gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i zdrav obrok

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 480

Potrebno vam je

  • 200 g kvinoja
  • 1 kom limun
  • 80 ml ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica
  • 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 250 g rajčice, cherry
  • 100 g feta sir

Priprema

  1. Skuhajte kvinoju u 600 ml vode, ocijedite je i ostavite sa strane. Stavite limunovu koru, dvije žlice ulja i pola čili papričice u zdjelu, dodajte piletinu, dobro promiješajte pa pržite piletinu u tavi na srednje jakoj vatri desetak minuta.
  2. Meso stavite na tanjur i prekrijte folijom. Umutite limunov sok s preostalom čili papričicom i dvije žlice ulja. U veliku zdjelu dodajte tanko narezane tikvice, prepolovljene cherry rajčice, razmrvljenu fetu i kuhanu kvinoju, polijte preljevom te dobro promiješajte. Narežite pileća prsa, a zatim ih složite na vrh salate i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.