gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 0
Potrebno vam je
- 4 kom cikla
- 200 g feta sir
- 1 vezica peršin, list
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Ciklu ogulite i narežite na ploške. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, posložite ciklu, lagano posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 min (ovisi o debljini cikle).
- Feta sir narežite na manje kockice. Peršinov list narežite na grubo.
- Na tanjur posložite pečenu ciklu, poparite ju lagano svježe mljevenim paprom, posipajte kockicama feta sira i peršinovim listom te obilnije zalijte kvalitetnim maslinovim uljem. Po želji salatu možete začiniti reduciranim acetom balsamicom ili limunovim sokom.
povrće
feta sir
salata
cikla
proljeće
pečenje
vegetarijanska prehrana
niskokaloricna prehrana
ručak
večera
jesen
ljeto
zima