gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 0
Potrebno vam je
- 4 kom cikla
- 200 g feta sir
- 1 vezica peršin, list
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Ciklu ogulite i narežite na ploške. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, posložite ciklu, lagano posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 min (ovisi o debljini cikle).
- Feta sir narežite na manje kockice. Peršinov list narežite na grubo.
- Na tanjur posložite pečenu ciklu, poparite ju lagano svježe mljevenim paprom, posipajte kockicama feta sira i peršinovim listom te obilnije zalijte kvalitetnim maslinovim uljem. Po želji salatu možete začiniti reduciranim acetom balsamicom ili limunovim sokom.