gastro postao
                                            
                                        
                                    Prije kraja pečenja na svaku plošku krumpira možete staviti komadić gorgonzole i zapeći
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 440
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, mladi
 - 1 kom luk ,crveni
 - crvena paprika
 - 200 g gorgonzola
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 1 žlica limunov sok
 - 5 žlica ulje maslinovo
 - 100 g matovilac
 
Priprema
- Operite krumpir, ogulite ga i narežite na ploške. Osušite ga kuhinjskim ubrusom te posložite na lim obložen papirom za pečenje. Pospite ga mljevenom crvenom paprikom i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta na 220°C dok ne postane hrskav. Kad se malo ohladi, prebacite ga u zdjelu za salatu te ostavite da se potpuno ohladi.
 - Narežite luk na ploške i posložite po ohlađenom krumpiru. Operite matovilac i ostavite ga sa strane.
 - U zdjelici vilicom usitnite sir, dodajte sol, limunov sok i papar te dobro promiješajte. Dolijte ulje, izmiješajte i izlijte na salatu. Prije posluživanja pospite je listićima matovilca.