Recepti 13. listopada 2014.

Salata od piletine sa žara

Salata od piletine sa žara
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite afrodizijska svojstva češnjaka u ovoj ukusnoj salati od pilećih prsa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 134

Potrebno vam je

  • 20 g češnjak
  • 1 šalica ulje maslinovo
  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica senf
  • 2 žlica vinski ocat
  • 2 žlica masline, zelene, slane konzerv.
  • 4 šalica rukola
  • 2 žlica peršin, list
  • 3 kom paprika, zelena

Priprema

  1. Zagrijati češnjak i ulje u manjoj posudi na srednje jakoj vatri. Zatim smanjiti jačinu plamena i kuhati 20-25 min dok češnjak ne poprimi zlatno smeđu boju i omekša. Ohladiti pa procijediti sačuvajući češnjak i ulje.
  2. Na roštilju na ugljen pripremiti srednje jaku vatru a na plinskom ili strujnom grillu namjestiti zagrijavanje na jako. Piletinu marinirati u 2 žlice ulja od kuhanja češnjaka, soli i papru.
  3. Na roštilju peći piletinu 4-5 minuta sa svake strane ili dok je potpuno pečena iznutra, a izvana poprimi karakterističnu boju. Kada je pečena, prebaciti je na dasku za rezanje i ostaviti 5 min.
  4. U mikseru usitniti 8 režnjeva češnjaka, pola šalice maslinovog ulja od kuhanja češnjaka, senf i ocat te začiniti sa soli i paprom. Ostatak češnjaka pomiješati sa maslinama, rikolom, peršinom i pečenim paprikama (konzervirane u ulju, narezati na tanke trake)
  5. Piletinu narezati na manje komade pa također dodati u zdjelu. Začiniti sa 2 žlice pripremljenog umaka i pažljivo promiješati a ostatak umaka poslužiti u posebnoj zdjelici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.