gastro postao
Iskoristite afrodizijska svojstva češnjaka u ovoj ukusnoj salati od pilećih prsa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 134
Potrebno vam je
- 20 g češnjak
- 1 šalica ulje maslinovo
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica senf
- 2 žlica vinski ocat
- 2 žlica masline, zelene, slane konzerv.
- 4 šalica rukola
- 2 žlica peršin, list
- 3 kom paprika, zelena
Priprema
- Zagrijati češnjak i ulje u manjoj posudi na srednje jakoj vatri. Zatim smanjiti jačinu plamena i kuhati 20-25 min dok češnjak ne poprimi zlatno smeđu boju i omekša. Ohladiti pa procijediti sačuvajući češnjak i ulje.
- Na roštilju na ugljen pripremiti srednje jaku vatru a na plinskom ili strujnom grillu namjestiti zagrijavanje na jako. Piletinu marinirati u 2 žlice ulja od kuhanja češnjaka, soli i papru.
- Na roštilju peći piletinu 4-5 minuta sa svake strane ili dok je potpuno pečena iznutra, a izvana poprimi karakterističnu boju. Kada je pečena, prebaciti je na dasku za rezanje i ostaviti 5 min.
- U mikseru usitniti 8 režnjeva češnjaka, pola šalice maslinovog ulja od kuhanja češnjaka, senf i ocat te začiniti sa soli i paprom. Ostatak češnjaka pomiješati sa maslinama, rikolom, peršinom i pečenim paprikama (konzervirane u ulju, narezati na tanke trake)
- Piletinu narezati na manje komade pa također dodati u zdjelu. Začiniti sa 2 žlice pripremljenog umaka i pažljivo promiješati a ostatak umaka poslužiti u posebnoj zdjelici.