Recepti 03. listopada 2014.

Salata od pohanog mesa i kuhanih jaja

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u bogatoj salati spremnoj za samo 25 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1619

Potrebno vam je

  • 2 šalica krušne mrvice
  • 0.33 šalica parmezan
  • 1 žlica limunova korica
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 mala žlica češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 550 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1.50 šalica ulje, biljno
  • 1 kom salata, zelena

Priprema

  1. Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, limunovu koricu, peršin i češnjak. Sve začinite solju i paprom.
  2. Stavite brašno u tanjur, a jaje pomiješajte s mlijekom i sve istucite. Uvaljajte komad prsa u brašno pa u smjesu s jajem. Zatim u mrvice. Ponovite postupak s ostatkom mesa.
  3. Ugrijte ulje u tavi i pržite piletinu od četiri do pet minuta dok ne dobije boju. Prebacite meso na tanjur s kuhinjskim ručnikom kako bi upio višak masnoće. Poslužite na zelenoj salati.

Uživajte u bogatoj salati spremnoj za samo 25 minuta

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.