gastro postao
Uživajte u bogatoj salati spremnoj za samo 25 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1619
Potrebno vam je
- 2 šalica krušne mrvice
- 0.33 šalica parmezan
- 1 žlica limunova korica
- 2 žlica peršin, list
- 1 mala žlica češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 550 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1.50 šalica ulje, biljno
- 1 kom salata, zelena
Priprema
- Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, limunovu koricu, peršin i češnjak. Sve začinite solju i paprom.
- Stavite brašno u tanjur, a jaje pomiješajte s mlijekom i sve istucite. Uvaljajte komad prsa u brašno pa u smjesu s jajem. Zatim u mrvice. Ponovite postupak s ostatkom mesa.
- Ugrijte ulje u tavi i pržite piletinu od četiri do pet minuta dok ne dobije boju. Prebacite meso na tanjur s kuhinjskim ručnikom kako bi upio višak masnoće. Poslužite na zelenoj salati.
Uživajte u bogatoj salati spremnoj za samo 25 minuta
Izvor Skuhatćute