gastro postao
Neobična kombinacija morskih plodova i egzotičnog voća
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 177
Potrebno vam je
- 2 režanj češnjak
- 2 kom čili papričica
- 2 žlica riblji umak
- 3 žlica sok od limete
- 3 mala žlica šećer, kristal
- 30 g kokosov orah
- 300 g mango (mesnati dio)
- 15 g korijander
- 10 g menta
- 2 kriška limeta
- 2 mala žlica đumbir, korijen
- 2 žlica kikiriki
- 2 žlica osušeni račići
- 500 g rakovica
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C ( plin na 4 ). Češnjak, svježe čili papričice, osušene račiće i pola žličice soli zdrobite u mužaru. Umiješajte riblji umak, sok limete i šećer.
- Naribani kokos pržite 3-5 minuta pazeći da ne zagori.
- Naribani mango stavite u veliku zdjelu i dodajte svježu metvicu, korijandar, đumbir, listiće limete, kokos i meso raka. Prelijte dressingom i lagano izmiješajte.
- Salatu pospite kikirikijem i odmah poslužite uz kriške limete.