gastro postao
Ako jelo lijepo izgleda na stolu, neće nas razočarati ni kada ga kušamo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 144
Potrebno vam je
- 150 g lignja
- 150 g sipa
- 50 g luk ,crveni
- 50 g masline, zelene, slane konzerv.
- 1 kom češnjak
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- limunov sok
- ulje maslinovo
- 100 g tvrdi sir
Priprema
- Lignje i sipe kuhajte dok ne postanu mekane, procijedite ih, ohladite te narežite na tanke trakice.
- Dodajte sitno sjeckani crveni luk, sjeckane masline, češnjak, peršin, limunov sok i maslinovo ulje pa začinite prema želji. Sve dobro izmiješajte i stavite da se hladi.
- Sitno naribani tvrdi sir stavite u tavu - kad se zapeče, s obiju strana pomoću čaše oblikujte košaricu u kojoj kasnije stavite ohlađenu salatu.
Izvor Skuhatćute