Recepti 13. listopada 2014.

Salata za dan nakon Uskrsa

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite ostatke hrane od Uskrsa i pripremite od njih ukusnu salatu s dodatkom slanih krekera

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 174

Ostalo

  • 0.50 šaka salata, zelena
  • 0.50 šaka matovilac
  • 2 kriška kuhana šunka
  • 80 g grašak, suhi
  • 1 kom kuhano jaje
  • 2 žlica cheddar
  • 5 kom krekeri, slani

Umak

  • 50 ml vrhnje za kuhanje
  • 50 ml jogurt (3.2% masti)
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Napravite umak. Zgnječite češnjak pa ga dodajte pomiješanom vrhnju i jogurtu, sve dobro izmiješajte te posolite i popaprite. Ostavite u hladnjaku.
  2. Pomiješajte povrće u zdjeli pa prelijte ohlađenim umakom. Dodajte nasjeckanu šunku i narezano jaje. Izmrvite krekere preko salate i pospite naribanim sirom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.