Recepti 31. kolovoza 2023.

Samo za odrasle! Milkshake s - apsintom

Milkshake s apsintom
Milkshake s apsintom - veselo piće samo za odrasle foto: Alexander Mils/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena slatka (dječja) tekuća poslastica dobila je opaku verziju samo za odrasle. Ovaj će te milkshake oduševiti – važno je samo da se držiš one uzrečice koja kaže da je manje bolje

Kad sljedeći puta pozoveš prijatelje na večernje druženje u vrtu, ponudi ih naizgled bezopasnom tekućom poslasticom. Ali ih svakako upozori da je u milkshakeu i jedan neočekivan sastojak – apsint!

Apsint, gorko alkoholno piće s okusom anisa napravljeno je od mješavine biljaka i cvijeća, koja uključuje komorač i pelin. Upravo je pelin ono što apsintu daje snagu. I, tvrde neki, halucinogena svojstva.

 

Možda vas zanima... Ledeni milkshake od banane će vas zagrijati Recepti

 

Iako je zbog tih navodnih svojstava došao na zao glas, pa čak početkom prošlog stoljeća bio i zabranjen u nekim zemljama, apsint nije tako opasan – ako se konzumira u razumnim količinama. Snažnog je okusa, što ga čini idealnim za sljubljivanje sa slatkim, kremastim milkshakeom.

 | Author: Louis Hansel/Unsplash Osnovni milkshake od vanilije foto: Louis Hansel/Unsplash

Kako napraviti savršeni milkshake s apsintom

Podloga ovog zanimljivog pića je klasični milkshake, kojem možeš dodati sladoled od vanilije i malo likera od višanja. Želiš li savršeno uravnoteženi okus, koristi ne više od 0,5 dcl apsinta – u protivnom, okus apsinta nadjačat će ostale okuse u milkshakeu.

Ako odlučiš milkshakeu dodati druge likere ili alkoholna pića, svakako smanji količinu apsinta da milkshake ne bi ozbiljno "zaljuljao" one koji ga piju.

 

Možda vas zanima... Otvaramo sezonu milkshakea odličnom kombinacijom čokolade i kakaa Recepti

 

Možeš isprobati i druge kombinacije, poput milkshakea inspiriranog piña coladom. Korištenje kokosovog ruma i sladoleda od ananasa s apsintom tvom će milkshakeu za odrasle dati tropski okus. Ili se možeš odlučiti za milkshake s jagodama, tako da sljubiš apsint sa sladoledom od vanilije i likerom od jagode.

Milkshake ćeš napraviti koristeći blender i miksati dok se svi sastojci ne sjedine. Prije posluživanja ohladi čaše za milkshake kako bi piće ostalo što duže ledeno i ukrasi milkshake voćem.

 

Možda vas zanima... Brzi Twix milkshake kojem nećeš moći odoljeti Recepti Možda vas zanima... Minuta te dijeli od divnog sezonskog milkshakea Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:42 01. Rujan 2023.

    njam