gastro postao
Ako voliš kikiriki maslac, ovi će te keksići oduševiti!
Ako u smočnici imaš staklenku kikiriki maslaca, iskoristi priliku i pripremi neodoljive keksiće. Apsolutna je zvijezda ovog recepta jer se dodaje i u tijesto, a njime se keksići i pune.
Najbolje je što ne moraš čekati da se potpuno ohlade, što je slučaj kod većine drugih keksića. Još ih tople umoči u šalicu mlijeka i uživaj u svakom zalogaju.
Sastojci za kekse:
- 120 g kikiriki maslaca
- 100 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g bijelog šećera
- 1 veliko jaje
- 200 g brašna
- ½ žličice sode
- ½ žličice soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Sastojci za punjenje:
- 250 g kikiriki maslaca
- 60 g šećera u prahu
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Dva lima obloži papirom za pečenje.
- Pomiješaj kikiriki maslac sa šećerom u prahu. Glatku smjesu kojom ćete puniti kekse zarolaj u male kuglice i stavi u hladnjak.
- U velikoj posudi pomiješaj 120 g kikiriki maslaca, maslac i šećer i miksaj. Kad smjesa postane svjetlija i laganija, dodaj jaje i ekstrakt vanilije. Na kraju dodaj i brašno, sodu i sol.
- Žličicom zagrabi tijesto i dlanovima ga rastanji u krug koji nalikuje na malu palačinku. Ubaci dobro rashlađeno punjenje i oblikuj kuglicu.
- U malu posudicu uspi dodatni šećer i uvaljaj svaku kuglicu, a potom ih rasporedi po limu za pečenje s većim razmakom.
- Peci 12-15 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju s donje strane.
Dobar tek!