Recepti 25. studenoga 2019.

Samo za velike obožavatelje kikiriki maslaca

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako voliš kikiriki maslac, ovi će te keksići oduševiti!

Preostalo je mjesec dana do Božića i mi smo se službeno bacili u odbrojavanje. U vrijeme blagdana opravdana je neograničena konzumacija slastica pa iskoristi i ti priliku i pripremi neodoljive keksiće s kikiriki maslacem. Apsolutna je zvijezda ovog recepta jer se dodaje i u tijesto, a njime se keksići i pune.

Najbolje je što ne moraš čekati da se potpuno ohlade, što je slučaj kod većine drugih keksića. Još ih tople umoči u šalicu mlijeka i uživaj u svakom zalogaju.

 

Možda vas zanima... Sočne kocke od kikirikija - nema druge, ovo naprosto morate isprobati Kolumne


Sastojci za kekse:

  • 120 g kikiriki maslaca
  • 100 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 200 g brašna
  • ½ žličice sode
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za punjenje:

  • 250 g kikiriki maslaca
  • 60 g šećera u prahu

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Dva lima obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj kikiriki maslac sa šećerom u prahu. Glatku smjesu kojom ćete puniti kekse zarolaj u male kuglice i stavi u hladnjak.
  3. U velikoj posudi pomiješaj 120 g kikiriki maslaca, maslac i šećer i miksaj. Kad smjesa postane svjetlija i laganija, dodaj jaje i ekstrakt vanilije. Na kraju dodaj i brašno, sodu i sol.
  4. Žličicom zagrabi tijesto i dlanovima ga rastanji u krug koji nalikuje na malu palačinku. Ubaci dobro rashlađeno punjenje i oblikuj kuglicu.
  5. U malu posudicu uspi dodatni šećer i uvaljaj svaku kuglicu, a potom ih rasporedi po limu za pečenje s većim razmakom.
  6. Peci 12-15 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju s donje strane.

 

Možda vas zanima... Dvostruki užitak: Dvobojni brownie s kikiriki maslacem Recepti

 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.