Recepti 13. listopada 2014.

Šaran na roštilju

gastro postao gastro.24sata.hr
I riječna riba je, kao i morska, najbolja kada se pripremi na roštilju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 321

Potrebno vam je

  • 500 g šaran
  • 1 kom češnjak
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 1 žlica slatka paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Očistite glavicu češnjaka, dobro ga izgnječite u dubokom tanjuru i ulijte 2 dl vina. Ostavite da odstoji oko 2 sata kako bi vino upilo miris češnjaka. U drugi tanjur ulijte ulje, dodajte sitno mljeveni papar, crvenu papriku i mirisne trave po ukusu.
  2. Očišćenu ribu (500 do 700 g), s izvađenim škrgama, opranu i dobro posušenu, raspolovite po duljini kralježnice kroz glavu do repa.
  3. Pripremljenim uljem s paprom, crvenom paprikom i mirisnim travama, uz pomoć grančice ružmarina, dobro namažite obje polovine s obje strane. Ostatak ovoga ulja pomiješajte s prethodno pripremljenim vinom i češnjakom.
  4. Namazane polovice stavite na vruć roštilj. Ribu tokom pečenja prevrnite i stalno premazujte mješavinom bijelog vina s češnjakom i preostalim uljem kojim ste ribu prethodno premazali. Posolite ribu kada je na pola pečena.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.