gastro postao
Ukusna riblja juha od dijelova šarana koju možete napraviti i od dijelova soma
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 1 kom šaran
- 1.50 l voda
- 1 vezica povrće za juhu
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica crvena paprika
- 1 kom čili papričica
- 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 kom limun
- sol
- papar
Priprema
- U litru i pol vode stavite očišćeno zelenje za juhu (mrkva, peršin, celer), glavicu luka raspolovljenu na dva dijela, oguljene češnje češnjaka u komadu, papar u zrnu, posolite i pustiti da lagano vrije.
- Kad je zelenje kuhano iscijedite juhu, a kuhanu mrkvu, peršin, celer i češnjak propasirajte i takvo vratite u juhu.
- Dodajte crvenu papriku, ljutu papričicu (čili), glavu, rep i upotrebljivu iznutricu šarana i kuhajte oko četrdeset minuta.
- Kuhane dijelove šarana izvadite, temeljito očistite od kosti i ponovno vratite u juhu. Pustite da prokuha, pa dodajte kiselo vrhnje u koje ste prethodno umutili žumanjak i limunov sok.
Ukusna riblja juha od dijelova šarana koju možete napraviti i od dijelova soma