Recepti 13. listopada 2014.

Šaranska juha

Šaranska juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna riblja juha od dijelova šarana koju možete napraviti i od dijelova soma

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 1 kom šaran
  • 1.50 l voda
  • 1 vezica povrće za juhu
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica crvena paprika
  • 1 kom čili papričica
  • 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom limun
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U litru i pol vode stavite očišćeno zelenje za juhu (mrkva, peršin, celer), glavicu luka raspolovljenu na dva dijela, oguljene češnje češnjaka u komadu, papar u zrnu, posolite i pustiti da lagano vrije.
  2. Kad je zelenje kuhano iscijedite juhu, a kuhanu mrkvu, peršin, celer i češnjak propasirajte i takvo vratite u juhu.
  3. Dodajte crvenu papriku, ljutu papričicu (čili), glavu, rep i upotrebljivu iznutricu šarana i kuhajte oko četrdeset minuta.
  4. Kuhane dijelove šarana izvadite, temeljito očistite od kosti i ponovno vratite u juhu. Pustite da prokuha, pa dodajte kiselo vrhnje u koje ste prethodno umutili žumanjak i limunov sok.

Ukusna riblja juha od dijelova šarana koju možete napraviti i od dijelova soma

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.