gastro postao
                                            
                                        
                                    Ukusna riblja juha od dijelova šarana koju možete napraviti i od dijelova soma
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 1 kom šaran
 - 1.50 l voda
 - 1 vezica povrće za juhu
 - 1 kom luk ,crveni
 - 4 režanj češnjak
 - 3 žlica ulje suncokretovo
 - 1 žlica crvena paprika
 - 1 kom čili papričica
 - 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
 - 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 1 kom limun
 - sol
 - papar
 
Priprema
- U litru i pol vode stavite očišćeno zelenje za juhu (mrkva, peršin, celer), glavicu luka raspolovljenu na dva dijela, oguljene češnje češnjaka u komadu, papar u zrnu, posolite i pustiti da lagano vrije.
 - Kad je zelenje kuhano iscijedite juhu, a kuhanu mrkvu, peršin, celer i češnjak propasirajte i takvo vratite u juhu.
 - Dodajte crvenu papriku, ljutu papričicu (čili), glavu, rep i upotrebljivu iznutricu šarana i kuhajte oko četrdeset minuta.
 - Kuhane dijelove šarana izvadite, temeljito očistite od kosti i ponovno vratite u juhu. Pustite da prokuha, pa dodajte kiselo vrhnje u koje ste prethodno umutili žumanjak i limunov sok.
 
Ukusna riblja juha od dijelova šarana koju možete napraviti i od dijelova soma