Recepti 13. listopada 2014.

Šarena salata

Šarena salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Naribajte mnoštvo raznolikog povrća i uživajte u šarenoj salati na vašem tanjuru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica buča
  • 1.50 šalica repa, bijela
  • 1.50 šalica mrkva, crvena
  • 1.50 šalica kupus glavati, bijeli
  • 1.50 šalica celer, korijen
  • 1 kom limun
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 1 šalica peršin, list
  • 0.50 šalica vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • jabučni ocat

Priprema

  1. U plastičnoj vrećici sa zatvaračem pomiješati naribanu buću, repu, mrkvu i kupus.
  2. Naribani celer staviti u posudu sa vodom i istisnutim sokom limuna da se spriječi tamnjenje, poklopiti. Sve naribano povrće ostaviti preko noći u hladnjaku.
  3. Ocijediti korijen celera, pa ga zajedno sa ostatkom povrća prebaciti u veliku zdjelu. Dodati jabuke, peršin i vlasac te sve dobro promiješati.
  4. Posoliti i popapriti po ukusu te začiniti maslinovim uljem i octom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.