gastro postao
Naribajte mnoštvo raznolikog povrća i uživajte u šarenoj salati na vašem tanjuru
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 0
Potrebno vam je
- 1.50 šalica buča
- 1.50 šalica repa, bijela
- 1.50 šalica mrkva, crvena
- 1.50 šalica kupus glavati, bijeli
- 1.50 šalica celer, korijen
- 1 kom limun
- 2 kom jabuka (cijela)
- 1 šalica peršin, list
- 0.50 šalica vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- jabučni ocat
Priprema
- U plastičnoj vrećici sa zatvaračem pomiješati naribanu buću, repu, mrkvu i kupus.
- Naribani celer staviti u posudu sa vodom i istisnutim sokom limuna da se spriječi tamnjenje, poklopiti. Sve naribano povrće ostaviti preko noći u hladnjaku.
- Ocijediti korijen celera, pa ga zajedno sa ostatkom povrća prebaciti u veliku zdjelu. Dodati jabuke, peršin i vlasac te sve dobro promiješati.
- Posoliti i popapriti po ukusu te začiniti maslinovim uljem i octom.