gastro postao
                                            
                                        
                                    Nedoljiva "ženskasta" torta s mašnicom u kojoj se skriva odličan lagani voćni desert
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 7
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 425
Baza
- 400 g piškote
 - 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
 - 3 žlica tamni rum
 - 500 g jagode
 
Krema 1
- 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
 - 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 3 žlica šećer, kristal
 - 1 mala žlica vanilin šećer
 - 1 žlica gustin
 - 250 ml vrhnje za šlag
 - 10 g zelatina
 
Krema 2
- 250 ml vrhnje za šlag
 - 4 žlica šećer, kristal
 - 1 mala žlica vanilija bourbon
 - 250 ml jogurt (3.2% masti)
 - 10 g zelatina
 
Priprema
- Jagode operite, očistite i narežite.
 - Obruč kalupa za tortu obložite papirom za pečenje.
 - Piškote kratko namočite u mlijeko s rumom te njima obložite stranice i dno kalupa.
 - U posudi debljeg dna zagrijte mlijeko s burbon vanilijom.
 - U drugoj posudi žumanjke pjenasto izradite sa šećerom, dodajte gustin i malo toplog mlijeka, promiješajte pa ulijte u posudu s ostatkom mlijeka. Kuhajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta, uz miješanje, dok se krema ne zgusne i skuha. Ostavite da se hladi.
 - Istucite vrhnje u čvrst šlag. Pomiješajte šlag i kremu pa dodajte želatinu (pripremljenu prema uputama na ambalaži). Sve dobro izmiješajte kako bi se želatina ravnomjerno rasporedila po kremi.
 - Izlijte kremu na piškote, po kremi složite novi red piškota (namočenih u mlijeku), a zatim red narezanih jagoda.
 - Pripremite drugu kremu - vrhnje istucite u čvrst šlag, uz stalno miksanje dodajte šećer, burbon vaniliju i jogurt, a zatim i pripremljenu želatinu. Sve sastojke dobro izmiješajte i kremu izlijte po jagodama.
 - Po kremi od jogurta rasporedite preostale narezane jagode, dodajte nekoliko listića metvice i ukrasite vrpcom.
 - Prije posluživanja tortu dobro ohladite.