Recepti 03. listopada 2014.

Sarmice od kelja i ribe

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove sarmice posebno će cijeniti vegetarijanci

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 82

Sarmice

  • 1 kom kelj lisnati
  • 500 g oslić
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 1 kom mrkva, crvena
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 2 žlica ulje maslinovo

Zaprška

  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica crvena paprika

Priprema

  1. Narežite dvije glavice luka, posolite, dodajte šećer i popržite.
  2. Naribajte ili sitno narežite mrkvu i peršin. Operite kelj i blanširajte. Osušite kuhinjskom krpom.
  3. Mljevenog kuhanog oslića (ili dimljenog šarana) pomiješajte s lukom, mrkvom, peršinom, začinima, maslinovim uljem i rižom. Nadjenite listove kelja i složite sarme. Stavite ih u duboku posudu.
  4. Propirjajte preostalu glavicu luka pa dodajte zapršku i umak od rajčice. Prelijte preko sarmica, ulijte vode i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.