gastro postao
Ove sarmice posebno će cijeniti vegetarijanci
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 82
Sarmice
- 1 kom kelj lisnati
- 500 g oslić
- 3 kom luk ,crveni
- 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 1 kom mrkva, crvena
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 šalica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- 2 žlica ulje maslinovo
Zaprška
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica crvena paprika
Priprema
- Narežite dvije glavice luka, posolite, dodajte šećer i popržite.
- Naribajte ili sitno narežite mrkvu i peršin. Operite kelj i blanširajte. Osušite kuhinjskom krpom.
- Mljevenog kuhanog oslića (ili dimljenog šarana) pomiješajte s lukom, mrkvom, peršinom, začinima, maslinovim uljem i rižom. Nadjenite listove kelja i složite sarme. Stavite ih u duboku posudu.
- Propirjajte preostalu glavicu luka pa dodajte zapršku i umak od rajčice. Prelijte preko sarmica, ulijte vode i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.
Izvor Skuhatćute