gastro postao
Tradicionalno jelo koje se najbolje slaže uz pečeno meso i pire krumpir ili kuhanu rižu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 189
Potrebno vam je
- 4 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 2 kom paprika, zelena
- 2 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 4 kom rajčica, crvena
- šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Luk narežite na deblje kriške, a papriku na kockice. Rajčice zarežite na dnu pa ih prelijte vrućom vodom, ostavite par sekundi pa ih prebacite u zdjelu za hladnom vodom, ogulite im kožicu pa ih nasjeckajte na sitno.
- Na 4 žlice maslinova ulja kratko pržite češnjak narezan na ploškice pa dodajte luk, posolite, popaprite i pirjajte dok luk ne postane staklast, dodajte papriku, promiješajte i podlijte sa malo vode, smanjite vatru, poklopite i pirjajte 10 min.
- Dodajte rajčicu, promiješajte i kuhajte 20 min na laganoj vatri, dodajte šećer, sol i papar po potrebi.