gastro postao
Ukusan voćni recept za ljubitelje jagoda
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1079
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- voda
Nadjev
- 500 g jagode
- 150 g šećer, kristal
- 2 kom vanilin šećer
- 50 g keksi petit beure
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 0.20 dl ulje suncokretovo
- 2 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
- badem, oljušteni suhi
- limunova korica
- šećer, kristal
- vanilin šećer
- voda
- 2000 g jagode
Priprema
- Zamijesiti tijesto, premazati uljem i ostaviti da stoji 30 minuta.
- Nakon pola sata tijesto tanko razvući na stolnjaku prethodno posipanom brašnom. Rubove tijesta posipati sjeckanim bademima te staviti oprane komadiće jagoda. Sve začiniti šećerom, vanilin šećerom te limunovom koricom.
- Zarolanu tanku savijaču peći u pećnici na 180 stupnjeva C, 15 minuta.
Ukusan voćni recept za ljubitelje jagoda
Izvor RECEPT MIRJANE KOZLINE, glavne slastičarke hotela The Regent Esplanade Zagreb.