Recepti 03. listopada 2014.

Savijača od kelja

gastro postao gastro.24sata.hr
U ovu pitu možete staviti i kuhani krumpir te prženo meso prema izboru

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • 250 g lisnato tijesto
  • 500 g kelj lisnati
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 100 ml vino bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 150 g tvrdi sir
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Kelj očistite i narežite na ploške. Luk i češnjak nasjeckajte. U velikoj posudi pržite luk na maslacu dok ne postane zlatnožuti. Dodajte češnjak i kelj. Posolite i popaprite pa nastavite pirjati povremeno miješajući.
  2. Dodajte vino i dalje pirjajte u pari oko deset minuta u poklopljenoj posudi. Na kraju umiješajte nasjeckano peršinovo lišće i sjeckani vlasac. Maknite s vatre da se ohladi.
  3. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri mm. kelj istresite u veliku zdjelu, dodajte kiselo vrhnje, naribani sir i jaje. Sastojke dobro izmiješajte. Posolite i popaprite prema ukusu.
  4. Rasporedite smjesu od kelja duž sredine tijesta. Tijesto savijte pa ga stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite na 170°C oko 50 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.