gastro postao
U ovu pitu možete staviti i kuhani krumpir te prženo meso prema izboru
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 28
Potrebno vam je
- 250 g lisnato tijesto
- 500 g kelj lisnati
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 100 ml vino bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 150 g tvrdi sir
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- vlasac ( listovi)
Priprema
- Kelj očistite i narežite na ploške. Luk i češnjak nasjeckajte. U velikoj posudi pržite luk na maslacu dok ne postane zlatnožuti. Dodajte češnjak i kelj. Posolite i popaprite pa nastavite pirjati povremeno miješajući.
- Dodajte vino i dalje pirjajte u pari oko deset minuta u poklopljenoj posudi. Na kraju umiješajte nasjeckano peršinovo lišće i sjeckani vlasac. Maknite s vatre da se ohladi.
- Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri mm. kelj istresite u veliku zdjelu, dodajte kiselo vrhnje, naribani sir i jaje. Sastojke dobro izmiješajte. Posolite i popaprite prema ukusu.
- Rasporedite smjesu od kelja duž sredine tijesta. Tijesto savijte pa ga stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite na 170°C oko 50 minuta.
Izvor Skuhatćute