Recepti 03. listopada 2014.

Savijača od slatke repe s orasima

gastro postao gastro.24sata.hr
Orahe prije upotrebe možete popržiti na tavi bez ulja nekoliko minuta jer će pustiti svoju aromu i mirise, a savijača će biti ukusnija

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 268

Potrebno vam je

  • 10 list tijesto za savijače
  • 1000 g repa, žuta
  • sol
  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 300 g orah, sirovi
  • 150 g medenjak
  • 150 g šećer, kristal
  • ulje suncokretovo
  • 400 ml vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Ogulite repu, naribajte je i skuhajte u slanoj vodi. Ohladite, dobro ocijedite i zalijte hladnim mlijekom. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, ponovno je ocijedite pa joj dodajte mljevene orahe, mljevene medenjake i šećer.
  2. Sve dobro izmiješajte, stavite nadjev pa poprskajte uljem.
  3. Stavite u namašćen lim, dobro poprskajte uljem i zalijte vrhnjem, tako da prekrije tijesto. Pecite na srednje jakoj vatri oko 150°C dok se ne zapeče. Prema želji, netom prije posluživanja prelijte krušnim mrvicama i šećerom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.