gastro postao
Orahe prije upotrebe možete popržiti na tavi bez ulja nekoliko minuta jer će pustiti svoju aromu i mirise, a savijača će biti ukusnija
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 268
Potrebno vam je
- 10 list tijesto za savijače
- 1000 g repa, žuta
- sol
- 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 300 g orah, sirovi
- 150 g medenjak
- 150 g šećer, kristal
- ulje suncokretovo
- 400 ml vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Ogulite repu, naribajte je i skuhajte u slanoj vodi. Ohladite, dobro ocijedite i zalijte hladnim mlijekom. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, ponovno je ocijedite pa joj dodajte mljevene orahe, mljevene medenjake i šećer.
- Sve dobro izmiješajte, stavite nadjev pa poprskajte uljem.
- Stavite u namašćen lim, dobro poprskajte uljem i zalijte vrhnjem, tako da prekrije tijesto. Pecite na srednje jakoj vatri oko 150°C dok se ne zapeče. Prema želji, netom prije posluživanja prelijte krušnim mrvicama i šećerom.
Izvor Skuhatćute