gastro postao
Slane savijače s bogatim nadjevom mogu se poslužiti kao glavni obrok
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 19
Potrebno vam je
- 10 list tijesto za savijače
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 vezica mladi luk
- 2 režanj češnjak
- 130 g sir kravlji svježi (cottage)
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 0.50 kom mozzarella
- 4 list list bosiljka
- 1 vezica vlasac ( listovi)
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
Priprema
- Šampinjone očistite i narežite na tanke ploške, a mladi luk operite i narežite na kolutove. Na ulju kratko popržite mladi luk pa mu dodajte šampinjone. Začinite te još kratko propirjajte.
- Kad gljive puste tekućinu, dodajte im sitno nasjeckani češnjak pa pržite sve dok tekućina ne ispari. Sitno nasjeckajte začinsko bilje i dodajte gljivama.
- Na listove za savijaču rasporedite nadjev, zarolajte u savijaču i ponovite postupak dok ne potrošite sve listove.
- Savijaču na nekoliko mjesta zarežite pa stavite u lim za pečenje.
- Pecite oko 20 minuta na 200°C.
Izvor Skuhatćute