Recepti 03. listopada 2014.

Savijača sa šampinjonima i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Slane savijače s bogatim nadjevom mogu se poslužiti kao glavni obrok

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 19

Potrebno vam je

  • 10 list tijesto za savijače
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 vezica mladi luk
  • 2 režanj češnjak
  • 130 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 0.50 kom mozzarella
  • 4 list list bosiljka
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Šampinjone očistite i narežite na tanke ploške, a mladi luk operite i narežite na kolutove. Na ulju kratko popržite mladi luk pa mu dodajte šampinjone. Začinite te još kratko propirjajte.
  2. Kad gljive puste tekućinu, dodajte im sitno nasjeckani češnjak pa pržite sve dok tekućina ne ispari. Sitno nasjeckajte začinsko bilje i dodajte gljivama.
  3. Na listove za savijaču rasporedite nadjev, zarolajte u savijaču i ponovite postupak dok ne potrošite sve listove.
  4. Savijaču na nekoliko mjesta zarežite pa stavite u lim za pečenje.
  5. Pecite oko 20 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.