gastro postao
                                            
                                        
                                    Gastrolovka Vinka Tresić je pomoću METRO Chef namirnica pripremila savršenu jesensku tortu koja se ne peče.
                                
                                
                                Kolači s kesten pireom su jesenski klasik, no food blogerica Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica", ima potpuno drugačiji recept u kojem je ova sezonska namirnica isto zvijezda. Za pripremu torte od kestenja i pekan oraha Vinka je koristila najkvalitetnije METRO Chef namirnice, a ono što tortu čini posebnom, osim okusa, je iznimno jednostavna priprema.
Da bi napravila tortu od kestenja ne moraš paliti pećnicu, a kako ju priprema Vinka i kako ju rekreirati doma, pogledaj u nastavku.
Sastojci za podlogu:
- 250 g pekan oraha METRO Chef
 - 300 g datulja bez koštica METRO Chef
 - 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
 - 1 žličica cimeta METRO Chef
 
Sastojci za kremu od kestenja:
- 500 g smrznutog kestenja METRO Chef
 - 200 ml biljnog napitka od badema METRO Chef
 - 2 žlice ruma
 - 1 žlica arome vanilije
 - 3 žlice javorovog sirupa
 - 2 žlice kokosovog ulja
 
Sastojci za kremu od čokolade:
- 200 g čokolade za kuhanje
 - 200 g sojinog vrhnja
 - Javorovog sirupa po želji
 
Priprema:
- U multipraktik stavite pekan orahe, datulje, rastopljeno kokosovo ulje i cimet. Miksajte dok se smjesa ne krene povezivati.
 - Smjesu za biskvit utisnite u kalup (prstima ili dnom čaše). Stavite u hladnjak da se stisne.
 - Kestenje stavite kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Ohladite i krenite s izradom kreme.
 - U multipraktik stavite kuhano kestenje, biljni napitak od badema, rum, aromu vanilije, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
 - Ulijte u kalup i vratite u hladnjak da se krema stisne.
 - Za to vrijeme na pari otopite čokoladu i sojino vrhnje te zasladite javorovim sirupom po ukusu.
 - Prelijte preko kreme od kestena i ohladite dva sata u hladnjaku.
 - Ukrasite pekan orasima i listićima mente.