Recepti 07. studenoga 2023.

Savršena jesenska torta od kestenja i pekan oraha

foto: Vinka Tresić
gastro postao gastro.24sata.hr
Gastrolovka Vinka Tresić je pomoću METRO Chef namirnica pripremila savršenu jesensku tortu koja se ne peče.

Kolači s kesten pireom su jesenski klasik, no food blogerica Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica", ima potpuno drugačiji recept u kojem je ova sezonska namirnica isto zvijezda. Za pripremu torte od kestenja i pekan oraha Vinka je koristila najkvalitetnije METRO Chef namirnice, a ono što tortu čini posebnom, osim okusa, je iznimno jednostavna priprema. 

Da bi napravila tortu od kestenja ne moraš paliti pećnicu, a kako ju priprema Vinka i kako ju rekreirati doma, pogledaj u nastavku. 

Sastojci za podlogu:

Sastojci za kremu od kestenja:

  • 500 g smrznutog kestenja METRO Chef
  • 200 ml biljnog napitka od badema METRO Chef
  • 2 žlice ruma
  • 1 žlica arome vanilije
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 2 žlice kokosovog ulja

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Sastojci za kremu od čokolade:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g sojinog vrhnja
  • Javorovog sirupa po želji

Priprema:

  1. U multipraktik stavite pekan orahe, datulje, rastopljeno kokosovo ulje i cimet. Miksajte dok se smjesa ne krene povezivati.
  2. Smjesu za biskvit utisnite u kalup (prstima ili dnom čaše). Stavite u hladnjak da se stisne.
  3. Kestenje stavite kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Ohladite i krenite s izradom kreme.
  4. U multipraktik stavite kuhano kestenje, biljni napitak od badema, rum, aromu vanilije, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Ulijte u kalup i vratite u hladnjak da se krema stisne.
  6. Za to vrijeme na pari otopite čokoladu i sojino vrhnje te zasladite javorovim sirupom po ukusu.
  7. Prelijte preko kreme od kestena i ohladite dva sata u hladnjaku.
  8. Ukrasite pekan orasima i listićima mente.

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:29 09. Studeni 2023.

    odlična