gastro postao
Gastrolovka Vinka Tresić je pomoću METRO Chef namirnica pripremila savršenu jesensku tortu koja se ne peče.
Kolači s kesten pireom su jesenski klasik, no food blogerica Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica", ima potpuno drugačiji recept u kojem je ova sezonska namirnica isto zvijezda. Za pripremu torte od kestenja i pekan oraha Vinka je koristila najkvalitetnije METRO Chef namirnice, a ono što tortu čini posebnom, osim okusa, je iznimno jednostavna priprema.
Da bi napravila tortu od kestenja ne moraš paliti pećnicu, a kako ju priprema Vinka i kako ju rekreirati doma, pogledaj u nastavku.
Sastojci za podlogu:
- 250 g pekan oraha METRO Chef
- 300 g datulja bez koštica METRO Chef
- 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
- 1 žličica cimeta METRO Chef
Sastojci za kremu od kestenja:
- 500 g smrznutog kestenja METRO Chef
- 200 ml biljnog napitka od badema METRO Chef
- 2 žlice ruma
- 1 žlica arome vanilije
- 3 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice kokosovog ulja
Sastojci za kremu od čokolade:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 g sojinog vrhnja
- Javorovog sirupa po želji
Priprema:
- U multipraktik stavite pekan orahe, datulje, rastopljeno kokosovo ulje i cimet. Miksajte dok se smjesa ne krene povezivati.
- Smjesu za biskvit utisnite u kalup (prstima ili dnom čaše). Stavite u hladnjak da se stisne.
- Kestenje stavite kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta. Ohladite i krenite s izradom kreme.
- U multipraktik stavite kuhano kestenje, biljni napitak od badema, rum, aromu vanilije, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ulijte u kalup i vratite u hladnjak da se krema stisne.
- Za to vrijeme na pari otopite čokoladu i sojino vrhnje te zasladite javorovim sirupom po ukusu.
- Prelijte preko kreme od kestena i ohladite dva sata u hladnjaku.
- Ukrasite pekan orasima i listićima mente.