Ovaj hladni umak od grčkog jogurta možeš poslužiti uz grilanu piletinu, tofu, osvježavajući salatu...
Vruće nam je jako ovih dana, pa i u kuhinji tražimo prijeko potrebno osvježenje. A ima li boljeg osvježenja od finog hladnog umaka od (grčkog) jogurta koji ćeš poslužiti uz fini lagani obrok?! Ili njime preliti tacose i kreirati jelo potpuno novog okusa.
Dobri, ukusni i višestruko primjenjivi umaci oduvijek su nam jako dragi, posebno ljeti. Malo (grčkog) jogurta, mladog luka, korijandera, limete pa i ljute papričice poput jalapeña… i savršen umak je tu.
Možeš ga poslužiti uz grilanu piletinu i salatu, svinjske kotlete s grila, pa čak i tofu!
Ako ne voliš korijander, ili ga nemaš gdje nabaviti, umjesto njega možeš koristiti listiće svježeg peršina, ili nekog drugog svježeg začinskog bilja poput mente ili bosiljka. A i količinu možeš prilagoditi 😉