Recepti 10. srpnja 2023.

Protiv vrućine: Hladni umak od grčkog jogurta

Umak od grčkog jogurta
Umak od grčkog jogurta foto: Shameel Mukkath/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj hladni umak od grčkog jogurta možeš poslužiti uz grilanu piletinu, tofu, osvježavajući salatu...

Vruće nam je jako ovih dana, pa i u kuhinji tražimo prijeko potrebno osvježenje. A ima li boljeg osvježenja od finog hladnog umaka od (grčkog) jogurta koji ćeš poslužiti uz fini lagani obrok?! Ili njime preliti tacose i kreirati jelo potpuno novog okusa.

 

Tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti

 

Dobri, ukusni i na više stravi primjenjivi umaci oduvijek su nam jako drago, posebno ljeti. Malo (grčkog) jogurta, mladog luka, korijandera, limete pa i ljute papričice poput jalapeña… i savršen umak je tu.

Možeš ga poslužiti uz grilanu piletinu i salatu, svinjske kotlete s grila, pa čak i tofu!

 | Author: Shameel Mukkath/Pexels Umak od jogurta foto: Shameel Mukkath/Pexels

Osvježavajući umak od grčkog jogurta

Sastojci:

  • 2 srednja mlada luka
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 1 šalica listića grubo nasjeckanog korijandera (oni koji ga ne vole, neka ga zamijene peršinovim listom)
  • ½ šalice majoneze
  • ¼ šalice punomasnog grčkog jogurta
  • 1 žlica svježeg soka od limete
  • 1 i ½ žličica sitno sjeckane jalapeño papričice
  • 1 žličica soli

Postupak:

  1. Mladi luk, češnjak, korijander, majonezu, grčki jogurt, sok od limete, jalapeño i sol stavi u blender.
  2. Dobro izblendaj, dok ne dobiješ glatku jednoličnu smjesu, oko 30 sekundi.
  3. Posluži dobro ohlađeno.

 

 | Author: Alina Matveycheva/Pexels Umak od jogurta foto: Alina Matveycheva/Pexels

 

Tikvice Možda vas zanima... Raj za nepce: Teleći odrezak u umaku od tikvica Recepti Umaci Možda vas zanima... 3 hit umaka: Od manga i limete, rajčica i peršina te od đumbira i naranče Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.