Recepti 03. listopada 2014.

Sekina pita prema receptu čitateljice Vesne Ružić

gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite ukućane slasnom domaćom pitom od jogurta poput čitateljice magazina Skuhatćute Vesne Ružić

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 168

Tijesto

  • 0.50 kom maslac, neslani
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom vanilin šećer

Krema

  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 100 g šećer, kristal
  • 3 kom jogurt (3.2% masti)
  • 2 kom vrhnje, tekuće
  • 5 žlica pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Zamijesite sve sastojke za tijesto i podijelite ga na dva dijela. Jedan dio stavite u hladnjak, a drugi razvaljajte u limu pa stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200°C dok se tijesto malo zapeče.
  2. Napravite snijeg od bjelanjaka i šećera pa dodajte jogurt, vrhnje i brašno. Izlijte smjesu na tijesto koje se malo zapeklo i stavite u pećnicu da se peče dok se ne uhvati korica.
  3. Iz hladnjaka izvadite drugi dio tijesta i naribajte na grubo po cijelom kolaču. Ponovno ga stavite u zagrijanu pećnicu da pita dobije zlatno-žutu boju. Pečenu pitu izvadite iz pećnice i pospite šećerom pa narežite na kocke te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.