gastro postao
Oduševite ukućane slasnom domaćom pitom od jogurta poput čitateljice magazina Skuhatćute Vesne Ružić
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 168
Tijesto
- 0.50 kom maslac, neslani
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 kom vanilin šećer
Krema
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 100 g šećer, kristal
- 3 kom jogurt (3.2% masti)
- 2 kom vrhnje, tekuće
- 5 žlica pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Zamijesite sve sastojke za tijesto i podijelite ga na dva dijela. Jedan dio stavite u hladnjak, a drugi razvaljajte u limu pa stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200°C dok se tijesto malo zapeče.
- Napravite snijeg od bjelanjaka i šećera pa dodajte jogurt, vrhnje i brašno. Izlijte smjesu na tijesto koje se malo zapeklo i stavite u pećnicu da se peče dok se ne uhvati korica.
- Iz hladnjaka izvadite drugi dio tijesta i naribajte na grubo po cijelom kolaču. Ponovno ga stavite u zagrijanu pećnicu da pita dobije zlatno-žutu boju. Pečenu pitu izvadite iz pećnice i pospite šećerom pa narežite na kocke te poslužite.
Izvor Skuhatćute