Recepti 03. listopada 2014.

Semifreddo s narančama i bademima

gastro postao gastro.24sata.hr
Smrznuti desert koji bi se svakom svidio

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 434

Potrebno vam je

  • 100 g badem, oljušteni suhi
  • 125 g šećer, kristal
  • 60 ml voda
  • 1 mala žlica krupna morska sol
  • 500 ml vrhnje za šlag
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 0.75 šalica mlijeko, kondenzirano
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 30 ml liker od naranče

Priprema

  1. Stavite bademe u lim za pečenje ili silikonski kalup. Ostavite sa strane. Pomiješajte šećer i vodu u maloj posudi pa ugrijte na srednje jakoj vatri.
  2. Kuhajte dok se šećer ne otopi. Nakon toga ostavite na vatri još desetak minuta. Prelijte preko badema.
  3. Pospite solju i ostavite sa strane da se stisne. Natrgajte na komadiće. Istucite vrhnje pa dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko. Još malo izmiksajte. Dodajte koricu i sok od naranče te liker od naranče. Umiješajte i nasjeckane bademe. Ulijte u kalup i stavite u zamrzivač na šest sati.Bademe zamijenite pinjolima ili pistacijama, a desert prelijte domaćom karamelom. U smjesu dodajte komadiće tamne čokolade, smrvljenih keksa ili metvice koja pruža osvježavajuću notu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.