Recepti 13. listopada 2014.

Sicilijanska torta od jabuka

Sicilijanska torta od jabuka
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite obrok talijanskom delicijom s jabukama i orasima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 446

Potrebno vam je

  • 120 g maslac, neslani
  • 50 g oras
  • 1000 g jabuka (cijela)
  • 1 kom limun
  • 3 kom jaje kokošje
  • 10 ml ekstrakt vanilije
  • 250 g šećer, kristal
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 10 g prašak za pecivo
  • 100 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 120 g grožđice
  • 100 g pinjoli
  • 5 g mljeveni cimet
  • 1 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C.
  2. Sa 20 g maslaca premažite kalup za pečenje torte promjera 24 cm i pospite prženim mljevenim orasima. Odložite.
  3. Jabuke ogulite, izvadite im jezgru, narežite na četvrtine, a zatim na tanke ploške. Prelijte jabuke sokom i koricom limuna i ostavite po strani.
  4. Mikserom pjenasto umiješajte jaja, ekstrakt vanilije i šećer, tada dodajte rastopljeni preostali maslac, brašno, prašak za pecivo i mlijeko te sve zajedno dobro promiješajte.
  5. Trećinu smjese ulijte u pripremljeni kalup, prekrijte trećinom jabuka, grožđica i pinjola. Postupak ponovite sa preostalim sastojcima.
  6. Gornji sloj jabuka pospite mješavinom šećera i cimeta. Pecite 55 minuta, zatim pustite da se u kalupu hladi 20 minuta.
  7. Izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu prije serviranja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.