Recepti Školica kuhanja: Plant based prehrana 10. travnja 2022.

Recept koji vrijedi isprobati: Sočna čokoladna torta sa zaokretom

foto: Vinka Tresić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U travnju ti donosimo malu Školicu kuhanja posvećenu Plant-based prehrani zbog njezinih velikih benefita na ljudsko zdravlje, ali i naš planet. Gastrolovka Vinka Tresić u videu priprema vegansku ekstra čokoladnu tortu, jednako ukusnu, ali bez laktoze i zdraviju.

Želiš napraviti čokoladnu tortu, a da pritom ne koristiš mlijeko? Netko od tvojih ukućana ne podnosi laktozu? Vinka Tresić donosi video recept za vegansku čokoladnu tortu koja ima okus kao klasična domaća čokoladna torta, a još je i zdravija i laganija. Pritom je koristila napitke 100 posto biljnog porijekla Dar koji su pogodni za vegane, a štite i okoliš.

Sastojci

Tekući sastojci:

Suhi sastojci

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1/3 šalice kakaa u prahu
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pečenje
  • prstohvat soli

Krema

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml soja kreme za kuhanje

Dekoracija: voće i orašasti plodovi

Veganska čokoladna torta | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

Postupak

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U prvoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke. U drugu zdjelu pomiješaj sve tekuće sastojke.  Polagano ubaci suhe sastojke u zdjelicu sa tekućim sastojcima i miješaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu. Ulij smjesu u kalup za pečenje i peci oko 25-30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

Najbolje ćeš znati kada je biskvit pečen tako da štapić (drveni ili metalni) zabodeš u tijesto i ako štapić izađe čist onda je biskvit gotov. Kada je biskvit gotov, izvadi ga i ostavi da se potpuno ohladi. Za to vrijeme pripremi čokoladnu kremu tako da na pari pomiješaj soja kremu za kuhanje i čokoladu. Miješaj dok ne dobiješ jednoličnu čokoladnu kremu. Kad se biskvit ohladio, prelij ga s čokoladnom kremom i ohladi u frižideru barem 6 sati.  Prije serviranja ukrasi voćem i orašastim plodovima po želji.

DAR biljni napitci 100 posto su biljnog podrijetla, bez laktoze i pogodni za vegane. Možeš birati između četiri zamamna okusa - blago prženi ili neprženi badem te zobeni Natur ili s okusom čokolade. U njima možeš uživati na razne načine, bilo da njima obogaćuješ svoja jela i pića ili ih piješ samostalno. Kako se DAR biljni napitci daju sjajno uklopiti u razna jela, prati kroz recepte Školice kuhanja - poželjet ćeš ih što prije isprobati!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:28 12. Travanj 2022.

    Odlicna torta