gastro postao
Savršeno jelo za poslužiti gostima u najavljenim druženjima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 50
Potrebno vam je
- 8 kom jakopska kapica
- 2 kom ljutika
- 50 g grašak zeleni, u zrnu
- 20 g maslac, slani
- 2 žlica vino bijelo
- 2 mala žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 1 mala žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Grašak operite i kuhajte 25 min u slanoj vodi.
- Jakobove kapice očistite četkom i kuhajte na jakoj vatri da se otvore. Odvojite mekušce s koraljem od školjki.
- Ljutike očistite, operite i sitno nascjeckajte. Popržite ih na maslacu, dodajte mekušce, koralje i grašak. Pospite brašnom i poškropite brandyem. Kuhajte na umjerenoj vatri sve dok liker ne ishlapi.
- Ulijte bijelo vino, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 5 min. Na kraju posolite i popaprite.
- Pripremljenu smjesu rasporedite u školjke i odmah poslužite.