gastro postao
Sasvim je jasno zašto Talijani tjesteninu jedu gotovo svaki dan
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1092
Potrebno vam je
- 0.25 kom kelj glavati
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 2 kom čili papričica
- 3 filet inćun, konzervirani
- 500 g tjestenina s jajima
- 80 g parmezan
Priprema
- Blanširajte listove kelja u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih i nasjeckajte. Stavite polovinu maslinova ulja u tavu i zagrijte na srednje niskoj temperaturi. Dodajte narezani češnjak, čili, inćune i propržite, miješajući, jednu minutu. Dodajte listove kelja i žlicu maslinova ulja te pomiješajte.
- Skuhajte tjesteninu ( u obliku školjki ) u kipućoj slanoj vodi. Neposredno prije no što bude kuhana al dente, izvadite pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuha te ulijte u zdjelu u kojoj je kelj. Ocijedite tjesteninu te je dodajte u tavu i pirjajte nekoliko minuta.
- Poškropite tjesteninu dvjema žlicama maslinova ulja te posolite i popaprite. Pospite sitno nasjeckanim parmezanom i odmah poslužite.