Recepti 08. listopada 2014.

Školjkice s keljom

gastro postao gastro.24sata.hr
Sasvim je jasno zašto Talijani tjesteninu jedu gotovo svaki dan

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1092

Potrebno vam je

  • 0.25 kom kelj glavati
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom čili papričica
  • 3 filet inćun, konzervirani
  • 500 g tjestenina s jajima
  • 80 g parmezan

Priprema

  1. Blanširajte listove kelja u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih i nasjeckajte. Stavite polovinu maslinova ulja u tavu i zagrijte na srednje niskoj temperaturi. Dodajte narezani češnjak, čili, inćune i propržite, miješajući, jednu minutu. Dodajte listove kelja i žlicu maslinova ulja te pomiješajte.
  2. Skuhajte tjesteninu ( u obliku školjki ) u kipućoj slanoj vodi. Neposredno prije no što bude kuhana al dente, izvadite pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuha te ulijte u zdjelu u kojoj je kelj. Ocijedite tjesteninu te je dodajte u tavu i pirjajte nekoliko minuta.
  3. Poškropite tjesteninu dvjema žlicama maslinova ulja te posolite i popaprite. Pospite sitno nasjeckanim parmezanom i odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.