Recepti 06. ožujka 2017.

Škotska jaja: Ovo čudo definitivno morate probati!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite se sjajnim, dobro poznatm doručkom zamotanim u slasni i hrskavi omotač!

Vrlo jednostavna za pripremu, škotska jaja  su upravo doručak kakav bi si svatko od nas poželio u krevet! 

Doduše, dovoljno su zasitna da budu i dio glavnog jela ili večere, tako da ih ne morate nužno pripremati isključivo za doručak! Uz neku ukusnu sezonsku salatu, ova jaja bit će prava gozba za ručak! A možete ih ponijeti i na posao te imati sjajan, ukusan i zasitan obrok.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 450 g mljevene piletine
  • po dvije žlice: šećera, soja sosa, rižinog octa
  • sol i papar
  • 1 1/2 žličica mljevenog đumbira
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 šalica mrvica za pohanje
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Skuhati 4 jaja (kuhati ih 5 minuta) pa ih staviti u ledeno hladnu vodu
  2. U posudi pomiješati piletinu, šećer, soja sos, rižin ocat, papar, 1 žličicu đumbira i mladi luk
  3. U posudama za smjesu za pohanje pomiješati brašno s preostalim đumbirom, žličicom soli i papra; u drugoj posudi razmutiti 2 jaja s malo vode; u trećoj pomiješati mrvice za pohanje te po prstohvat papra i đumbira
  4. Očistiti jaja te svako jaje zamotati smjesom mesa tako da cijelo jaje bude dobro prekriveno (podijelite smjesu na 4 dijela)
  5. Svako zamotano jaje prvo ga uvaljajte u brašno pa u jaja i onda u mrvice i pržiti ih 5 - 6 minuta na vrućem ulju - dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju i hrskavu koricu
  6. Poslužite uz sezonsku salatu ili domaću majonezu

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.