gastro postao
Oduševite se sjajnim, dobro poznatm doručkom zamotanim u slasni i hrskavi omotač!
Vrlo jednostavna za pripremu, škotska jaja su upravo doručak kakav bi si svatko od nas poželio u krevet!
Doduše, dovoljno su zasitna da budu i dio glavnog jela ili večere, tako da ih ne morate nužno pripremati isključivo za doručak! Uz neku ukusnu sezonsku salatu, ova jaja bit će prava gozba za ručak! A možete ih ponijeti i na posao te imati sjajan, ukusan i zasitan obrok.
Sastojci:
- 6 jaja
- 450 g mljevene piletine
- po dvije žlice: šećera, soja sosa, rižinog octa
- sol i papar
- 1 1/2 žličica mljevenog đumbira
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 1/2 šalice brašna
- 1 šalica mrvica za pohanje
- ulje za prženje
Priprema:
- Skuhati 4 jaja (kuhati ih 5 minuta) pa ih staviti u ledeno hladnu vodu
- U posudi pomiješati piletinu, šećer, soja sos, rižin ocat, papar, 1 žličicu đumbira i mladi luk
- U posudama za smjesu za pohanje pomiješati brašno s preostalim đumbirom, žličicom soli i papra; u drugoj posudi razmutiti 2 jaja s malo vode; u trećoj pomiješati mrvice za pohanje te po prstohvat papra i đumbira
- Očistiti jaja te svako jaje zamotati smjesom mesa tako da cijelo jaje bude dobro prekriveno (podijelite smjesu na 4 dijela)
- Svako zamotano jaje prvo ga uvaljajte u brašno pa u jaja i onda u mrvice i pržiti ih 5 - 6 minuta na vrućem ulju - dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju i hrskavu koricu
- Poslužite uz sezonsku salatu ili domaću majonezu
Dobar tek!