Recepti 13. listopada 2014.

Sladoled od meda i đumbira

Sladoled od meda i đumbira
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatko - osvježavajući spoj dva zdrava sastojka u popularnom hladnom desertu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 147

Potrebno vam je

  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 g šećer, kristal
  • 5 g vanilin šećer
  • 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 80 g med, vrcani
  • 4 žlica sok od đumbira
  • 150 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Istucite jaje, žutanjke i šećer te dodajte mlijeko, vanili šećer i sve zagrijte na temperaturi do 80 Celzijevih stupnjeva.
  2. Dodajte med (livada) u toplu smjesu i ohladite na ledu.
  3. Dodajte sok od đumbira u ohlađenu smjesu.
  4. Ohladite i dobro izmiksajte s istučenim vrhnjem za šlag.
  5. Smjesu ulijte u mašinu za sladoled, a ako ga nemate, stavite je u zamrzivač na 1 sat, nakon čega je izvadite i smiksajte dok ne postane kremasta te ponovno vratite u zamrzivač dok ne očvrsne.

Izvor Mislav Božić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.