gastro postao
Slatko - osvježavajući spoj dva zdrava sastojka u popularnom hladnom desertu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 147
Potrebno vam je
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 kom jaje kokošje
- 50 g šećer, kristal
- 5 g vanilin šećer
- 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 80 g med, vrcani
- 4 žlica sok od đumbira
- 150 ml vrhnje za šlag
Priprema
- Istucite jaje, žutanjke i šećer te dodajte mlijeko, vanili šećer i sve zagrijte na temperaturi do 80 Celzijevih stupnjeva.
- Dodajte med (livada) u toplu smjesu i ohladite na ledu.
- Dodajte sok od đumbira u ohlađenu smjesu.
- Ohladite i dobro izmiksajte s istučenim vrhnjem za šlag.
- Smjesu ulijte u mašinu za sladoled, a ako ga nemate, stavite je u zamrzivač na 1 sat, nakon čega je izvadite i smiksajte dok ne postane kremasta te ponovno vratite u zamrzivač dok ne očvrsne.
Izvor Mislav Božić