Mi vam možemo pomoći s nekoliko recepata za domaći sladoled, koji je neusporedivo bolji od kupovnih. Odabrali smo pet nama najdražih, a većinu ih možete pripremiti i bez posebne aparature.
Ako s pripremom i uživanjem počnete već danas, možda uspijete do kraja ljeta dostići prosjek Talijana koji iznosi nevjerojatnih sto kuglica po osobi. Što čekate?
Svakako isprobajte klasičnu kombinaciju kokosa i čokolade, za koju vam treba samo nekoliko sastojaka. Jednako je brza i jednostavna priprema osvježavajućeg sladoleda od mente, koji izvrsno pristaje uz sitno sjeckanu tamnu čokoladu, ali i sezonsko bobičasto voće.
Obožavatelji kave popodnevnu šalicu tijekom ljeta lako mogu zamijeniti ovim ledenim desertom. Za pripremu sladoleda od kave ipak je potreban aparat pa je vrijeme da s njega obrišete prašinu i razveselite sve ukućane.
Podjednaku količinu radosti, možda i veću, izaziva naša verzija Kinder Bueno sladoleda. Osmislili smo ovaj recept u vrijeme pomame za originalnom verzijom i dobili hrpu pozitivnih reakcija u redakciji.
Za kraj vam predlažemo jedan desert koji zapravo spada u kategoriju nice creama. Riječ je o slasticama čija je baza banana, a kravlje je mlijeko zamijenjeno kokosovim. Uz sezonsko voće i vaniliju dobit ćete vjernu verziju sladoleda, prikladnu za vegetarijance i vegane.