gastro postao
Za slatke će ti kornete trebati 30 minuta i nekoliko uobičajenih sastojaka iz svake smočnice...
Obožavamo domaći sladoled, a još nam je draži kada je serviran u slatkim kornetima. Povremeno se počastimo onima iz slastičarnica, ali pravi nam je gušt pripremati ih doma.
Sve što ti treba jest malo vremena i nekoliko osnovnih sastojaka koje zasigurno imaš u smočnici. Najbitnije je da ih brzo zarolaš kako bi zadržali oblik, a potom ih ohlađene možeš umočiti u rastopljenu čokoladu i posuti nasjeckanim oraščićima, kokosom ili šarenim mrvicama.
Sastojci:
- 2 bjelanjka
- 115 g šećera
- 3 žlice mlijeka
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- 100 g glatkog brašna
- 30 g rastopljenog maslaca
Priprema:
- Pomiješaj bjelanjke, šećer, mlijeko, ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Potom dodaj rastopljeni i ohlađeni maslac, a na kraju i prosijano brašno.
- Zagrij tavicu za palačinke i po potrebi je premaži tankim slojem ulja.
- Dvije žlice smjese će ti biti dovoljne za pripremu jednog korneta. Prebaci ih na tavu, oblikuj tanku „palačinku“ pa je peci na laganoj vatri nekoliko minuta. Kad poprimi zlatnu boju, okreni i peci s druge strane.
- Potom je izvadi i vrlo brzo namotaj u oblik korneta pa ga drži tako nekoliko sekundi kako bi se stvrdnuo. Kako se bude hladio, bit će sve tvrđi i hrskaviji.
- Ponovi postupak s ostatkom smjese pa rasporedi sve pripremljene kornete na čistu krpu i pusti da se do kraja ohlade.
Po želji ih umoči u čokoladu i oraščiće ili mrvice. U slast!