gastro postao
Palačinke ne moraju biti samo slatke, isprobajte ih u varijanti sa špinatom i sirom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 382
Smjesa
- 2 žlica ulje maslinovo
- 3 režanj češnjak
- 6 šalica mladi špinat
- 1 prstohvat crvena paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom limun
Potrebno vam je
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1.24 šalica gouda punomasni
- muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pirjajte luk na maslacu dok ne postane staklast. Miješajući dodajte brašno i kuhajte još dvije minute. Ulijte mlijeko i miješajte pjenjačom dok se ne zgusne.
- Dodajte šalicu naribane gaude i miješajte dok se sir ne otopi i poveže s mlijekom. Maknite s vatre. Posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića.
- Ispecite 12 palačinki.
- Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte zgnječeni češnjak i pirjajte oko 2 minute. Priprazite da češnjak ne posmeđi.
- Dodajte špinat i povremeno miješajte dok ne uvene. Začinite mljevenom paprikom, posolite i popaprite te iscijedite sok od limuna u špinat. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi. Ocijedite od tekućine i grubo narežite.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Odvojite dvije žlice bešamel umaka (postupak ovdje), a ostatak pomiješajte s narezanim špinatom.
- Kalup za torte premažite maslacem i na dno stavite prvu palačinku. Premažite je s tri žlice smjese bešamela i špinata i poklopite s palačinkom. Ponavljajte dok ne potrošite palačinke i smjesu.
- Na posljednju palačinku stavite dvije žlice bešamela i ostatak naribanog sira. Zapecite u pećnici 12 minuta.
Izvor Skuhatćute