Recepti 2530 prikaza 23. travnja 2017.

Slatka i jednostavna: Rolada s marmeladom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svevremenski klasik kojeg svatko mora probati barem jednom uživotu!

Ovu sjajnu roladu, jednom kada probate, htjet ćete ju raditi stalno! Jednostavna je, sočna i ukusna

Možete ju puniti marmeladom kojom želite, no mi predlažemo onu s višnjom jer se baš savršeno slaže s mekim biskvitom koji ju obavija.

Poslužite za doručak ili popodnevni čaj i uživajte u ovom divnom desertu.

Sastojci:

  • Maslac
  • 300 g glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 6 žlica muscovado šećera
  • 150 g margarina
  • 200 ml mlijeka
  • 450 g marmelade od višnje
  • Šećer u prahu za posipavanje

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Papir za pečenje odrezati na komad veličine 45 x 35 cm i namazati ga maslacem
  3. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mlijeka umijesiti tijesto u posudi pa ga prebaciti na pobrašnjenu površinu i mijesiti još par minuta
  4. Razvući ga  u oblik pravokutnika veličine 40 x 30 cm i prebaciti pomoću valjka na premazan papir za pečenje
  5. Namazati marmeladom (bit će je dosta) i od jednog kraja papira rolati prema unutra dok se cijelo tijesto nije zarolalo. 
  6. Papir za pečenje čvrsto zamotati oko rolade i potom ju još zamotati u aluminijsku foliju
  7. Staviti u posudu za pečenje mesnog pečenja koja ima rešetku jer rolada treba biti na rešetki, a u donji dio se ulije vruća voda, ali voda ne smije dirati foliju kojom je zamotana rolada (ako nemate ovakvu posudu za pečenje s metalnom rešetkom, možete staviti roladu u kalup za kruh pa u veću posudu za pečenje u koju ćete onda staviti vodu
  8. Peći u zagrijanoj pećnici 1 h i 10 minuta, odnosno, dok čačkalica zabodena u roladu ne izađe čista (ne smije biti tijesta, marmelade će biti sigurno)
  9. Poslužiti toplo
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.