gastro postao
Svevremenski klasik kojeg svatko mora probati barem jednom uživotu!
Ovu sjajnu roladu, jednom kada probate, htjet ćete ju raditi stalno! Jednostavna je, sočna i ukusna.
Možete ju puniti marmeladom kojom želite, no mi predlažemo onu s višnjom jer se baš savršeno slaže s mekim biskvitom koji ju obavija.
Poslužite za doručak ili popodnevni čaj i uživajte u ovom divnom desertu.
Sastojci:
- Maslac
- 300 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 6 žlica muscovado šećera
- 150 g margarina
- 200 ml mlijeka
- 450 g marmelade od višnje
- Šećer u prahu za posipavanje
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Papir za pečenje odrezati na komad veličine 45 x 35 cm i namazati ga maslacem
- Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mlijeka umijesiti tijesto u posudi pa ga prebaciti na pobrašnjenu površinu i mijesiti još par minuta
- Razvući ga u oblik pravokutnika veličine 40 x 30 cm i prebaciti pomoću valjka na premazan papir za pečenje
- Namazati marmeladom (bit će je dosta) i od jednog kraja papira rolati prema unutra dok se cijelo tijesto nije zarolalo.
- Papir za pečenje čvrsto zamotati oko rolade i potom ju još zamotati u aluminijsku foliju
- Staviti u posudu za pečenje mesnog pečenja koja ima rešetku jer rolada treba biti na rešetki, a u donji dio se ulije vruća voda, ali voda ne smije dirati foliju kojom je zamotana rolada (ako nemate ovakvu posudu za pečenje s metalnom rešetkom, možete staviti roladu u kalup za kruh pa u veću posudu za pečenje u koju ćete onda staviti vodu
- Peći u zagrijanoj pećnici 1 h i 10 minuta, odnosno, dok čačkalica zabodena u roladu ne izađe čista (ne smije biti tijesta, marmelade će biti sigurno)
- Poslužiti toplo