gastro postao
Zamijenite povrće koje se koristi u ovom receptu vašim najdražim povrćem pa isprobajte vlastite kombinacije ovog složenca s grahom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 696
Potrebno vam je
- 150 g grah, šareni
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom mrkva, crvena
- 4 kom celer stabljika
- 2 režanj češnjak
- 1 čaša voda
- 725 ml povrtni temeljac
- 225 g krumpir, zreli
- 225 g repa, bijela
- 0.50 mala žlica majčina dušica
- 0.50 mala žlica ružmarin
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Grah stavite u veliku posudu i obilno prelijte hladnom vodom. Posudu poklopite tanjurom te ostavite da se grah namače najmanje osam sati ili preko noći.
- Ocijedite grah. U širokom loncu ili dubokoj tavi s debelim dnom zagrijte ulje te pržite luk, mrkvu i češnjak od pet do osam minuta.
- Dodajte vodu i temeljac te pomiješajte s grahom, krumpirom, repom i začinskim biljem. Zakuhajte i kuhajte deset minuta.
- Djelomice poklopite lonac i lagano kuhajte još 45 minuta ili dok grah ne omekša. otklopite, popaprite i lagano kuhajte još deset minuta. Poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute