gastro postao
U manje od sat vremena pripremite zapečeno jelo od špinata, luka, kockica starog kruha i kozjeg sira
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 71
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 8 kom jaje kokošje
- 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica parmezan
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 200 g integralni kruh
- 300 g špinat
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 mala žlica svježi timijan
- 0.50 g kozji sir
Priprema
- Posudu za pečenje (20 x 20 cm) premazati maslinovim uljem.
- U zdjeli razmutiti jaja, dodati mlijeko, parmezan i ¼ žličice soli i papra. Ubaciti kockice kruha (odstajalog jedan dan)i promiješati da se kruh detaljno obloži smjesom pa sve prebaciti u posudu za pečenje i ostaviti sa strane.
- Pećnicu zagrijati na 200 ˚C.
- U većoj tavi zagrijati 2 žlice maslinovog ulja i pirjati špinat, luk, timijan sa preostalom količinom soli i papra, dok luk počne poprimati smeđu boju, otprilike 10-ak minuta.
- Pirjano povrće dodati smjesi u posudu za pečenje, na kraju posipati kozjim sirom i peći dok se smjesa počne napuhavati pri vrhu a centar je čvrst, otprilike 25 minuta.
- Nakon pečenja ostaviti 5 minuta da odstoji pa ukrasiti grančicama timijana.