Recepti 13. listopada 2014.

Složenac od kozjeg

gastro postao gastro.24sata.hr
U manje od sat vremena pripremite zapečeno jelo od špinata, luka, kockica starog kruha i kozjeg sira

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 71

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 8 kom jaje kokošje
  • 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica parmezan
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 200 g integralni kruh
  • 300 g špinat
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 mala žlica svježi timijan
  • 0.50 g kozji sir

Priprema

  1. Posudu za pečenje (20 x 20 cm) premazati maslinovim uljem.
  2. U zdjeli razmutiti jaja, dodati mlijeko, parmezan i ¼ žličice soli i papra. Ubaciti kockice kruha (odstajalog jedan dan)i promiješati da se kruh detaljno obloži smjesom pa sve prebaciti u posudu za pečenje i ostaviti sa strane.
  3. Pećnicu zagrijati na 200 ˚C.
  4. U većoj tavi zagrijati 2 žlice maslinovog ulja i pirjati špinat, luk, timijan sa preostalom količinom soli i papra, dok luk počne poprimati smeđu boju, otprilike 10-ak minuta.
  5. Pirjano povrće dodati smjesi u posudu za pečenje, na kraju posipati kozjim sirom i peći dok se smjesa počne napuhavati pri vrhu a centar je čvrst, otprilike 25 minuta.
  6. Nakon pečenja ostaviti 5 minuta da odstoji pa ukrasiti grančicama timijana.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.