gastro postao
Zdravi i ukusni zimski složenac
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 196
Potrebno vam je
- 1000 g kupus glavati, zeleni (zimski)
- 1 kom luk ,crveni
- 300 g puretina,mljevena
- 100 g riža, nepolirana
- 2 dl povrtni temeljac
- 2 žlica ulje repičino
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica bijeli papar
- 1 mala žlica mažuran
- 1 mala žlica čili u prahu
- 280 ml vrhnje za kuhanje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. odstranite korijen kupusa i uvenule listove pa ga narežite nožem ili u sjeckalici. U velikoj posudi zakuhajte vodu i dodajte kupus. Kuhajte ga dok ne omekša oko 20 minuta. Dobro ga ocijedite.
- Na zagrijanom ulju propirjajte nasjeckani luk, mljeveno meso, dodajte temeljac, nekoliko žlica vode i pirjajte deset minuta. Začinite.
- U velikoj zdjeli izmiješajte kupus, rižu i smjesu s mesom pa još začinite. Dodajte vrhnje pa smjesu stavite u vatrostalnu posudu. Pecite 45-60 minuta. Poslužite s pekmezom od brusnice.
Izvor Skuhatćute