gastro postao
Složenac kojemu nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 400 g puretina,mljevena
- 2 kom tikvice, zelene
- 3 žlica list bosiljka
- 2 žlica mladi luk
- 0.50 mala žlica majčina dušica
- 0.75 mala žlica češnjak
- 1 šalica topljivi sir
- 0.50 šalica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje ili vatrostalnu posudu. Na malo ulja prepržite meso dok ne dobije boju i ostavite sa strane. Nasjeckajte tikvice.
- Operite bosiljak i sitno ga nasjeckajte. Nakon toga nasjeckajte mladi luk. Pomiješajte bosiljak, mladi luk, majčinu dušicu, češnjak i oba sira, a ostavite pola šalice za poslije.
- Dodajte meso pa začinite solju i paprom. Stavite u posudu za pečenje, prekrijte tikvicama i pecite 25-30 minuta. Pospite ostatkom sira i pecite još desetak minuta.