Recepti 13. listopada 2014.

Složenac od palente i mladog luka

Složenac od palente i mladog luka
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte složenac koji nam je pripremila Sanja, a u kojem se mladi luk osjeti kroz svaki zalogaj

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 339

Potrebno vam je

  • 1 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • 3 šalica voda
  • 1 šaka špinat
  • 120 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 mala žlica sol
  • papar
  • 1 vezica mladi luk
  • 100 g sir kravlji svježi (cottage)

Priprema

  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se zagrije.
  2. U 3 šalice vode skuhajte 1 šalicu palente. Obavezno vodu u kojoj ćete kuhati palentu posolite.
  3. Kalup obložite masnim papirom za pečenje. Skuhanu palentu izlijte u kalup, pritom dodatno okolo po masnom papiru napravite kao malu ogradicu od palente gdje će u sredinu ići nadjev.
  4. Na palentu poslažite listove svježeg špinata.
  5. U posudici izmutite mlijeko, jaja, sol i papar. Zatim to prelijte preko špinata.
  6. Mladi luk nasjeckajte na sitno i posipajte po složencu.
  7. Za kraj po svemu posipajte svježi sir. Dodatno malo popaprite i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 40 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.