gastro postao
Isprobajte složenac koji nam je pripremila Sanja, a u kojem se mladi luk osjeti kroz svaki zalogaj
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 339
Potrebno vam je
- 1 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- 3 šalica voda
- 1 šaka špinat
- 120 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 4 kom jaje kokošje
- 0.50 mala žlica sol
- papar
- 1 vezica mladi luk
- 100 g sir kravlji svježi (cottage)
Priprema
- Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se zagrije.
- U 3 šalice vode skuhajte 1 šalicu palente. Obavezno vodu u kojoj ćete kuhati palentu posolite.
- Kalup obložite masnim papirom za pečenje. Skuhanu palentu izlijte u kalup, pritom dodatno okolo po masnom papiru napravite kao malu ogradicu od palente gdje će u sredinu ići nadjev.
- Na palentu poslažite listove svježeg špinata.
- U posudici izmutite mlijeko, jaja, sol i papar. Zatim to prelijte preko špinata.
- Mladi luk nasjeckajte na sitno i posipajte po složencu.
- Za kraj po svemu posipajte svježi sir. Dodatno malo popaprite i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 40 minuta.