gastro postao
Delicija sa zlatnom korom koju doslovno možete jesti i sa žlicom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 146
Potrebno vam je
- 1000 g poriluk (cijeli)
- 300 g Pileća prsa
- 1 kom luk ,crveni
- 150 g svježi kravlji sir
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica maslac, slani
- 1 žlica ulje, biljno
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica kopar
- sol
- papar
Priprema
- Poriluk očistite, operite i narežite na ploške te ga kuhajte na pari nekoliko minuta dok ne omekša. Narežite piletinu na kockice i propirjajte na luku.
- Namastite posudu za pečenje i prebacite piletinu iz tave. Ocijedite poriluk i dodajte ga piletini.
- Prekrijte ga sirom, zalijte umakom od vrhnja, jaja, sitno nasjeckanog peršina, kopra, soli i papra. Pecite u pećnici 20-ak minuta na 160°C.