Recepti 09. listopada 2014.

Složenac od piletine i poriluka

gastro postao gastro.24sata.hr
Delicija sa zlatnom korom koju doslovno možete jesti i sa žlicom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 146

Potrebno vam je

  • 1000 g poriluk (cijeli)
  • 300 g Pileća prsa
  • 1 kom luk ,crveni
  • 150 g svježi kravlji sir
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica kopar
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Poriluk očistite, operite i narežite na ploške te ga kuhajte na pari nekoliko minuta dok ne omekša. Narežite piletinu na kockice i propirjajte na luku.
  2. Namastite posudu za pečenje i prebacite piletinu iz tave. Ocijedite poriluk i dodajte ga piletini.
  3. Prekrijte ga sirom, zalijte umakom od vrhnja, jaja, sitno nasjeckanog peršina, kopra, soli i papra. Pecite u pećnici 20-ak minuta na 160°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.