gastro postao
Jednostavan složenac od tunjevine ili ribljih fileta koje imate na raspolaganju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 637
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina bez jaja
- 40 g maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- svježe mljeveni papar
- 0.75 šalica parmezan
- 425 g tuna, konz. u ulju
Priprema
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
- Rastopite maslac i dodajte brašno. Nakon minute maknite s vatre pa ulijte mlijeko i vratite na vatru. Kuhajte 3-4 minute te opet maknite s vatre i umiješajte pola šalice sira. Popaprite.
- Umak dodajte tjestenini pomiješanoj s tunjevinom ili ribljim filetima. Sve prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu i pospite preostalim sirom.
- Pecite 15 minuta na 200°c.
Izvor Skuhatćute