Recepti 03. listopada 2014.

Složenac od ribe i tjestenine

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan složenac od tunjevine ili ribljih fileta koje imate na raspolaganju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 637

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina bez jaja
  • 40 g maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • svježe mljeveni papar
  • 0.75 šalica parmezan
  • 425 g tuna, konz. u ulju

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
  2. Rastopite maslac i dodajte brašno. Nakon minute maknite s vatre pa ulijte mlijeko i vratite na vatru. Kuhajte 3-4 minute te opet maknite s vatre i umiješajte pola šalice sira. Popaprite.
  3. Umak dodajte tjestenini pomiješanoj s tunjevinom ili ribljim filetima. Sve prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu i pospite preostalim sirom.
  4. Pecite 15 minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.