gastro postao
Iskoristite sezonske gljive za ovaj ukusni složenac
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 299
Potrebno vam je
- 450 g mozzarella
- 1 kom čili papričica
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 450 g gljive miješane, razne
Priprema
- Zagrijte u tavi pola žličice ulja pa pržite sjeckani češnjak i sjeckanu papričicu dok češnjak ne počne poprimati smeđu boju. Zgnječite to u većemu mužaru ili vatrostalnoj posudi dok ne dobijete pastu. Dodajte preostalo ulje i gnječite još minutu.
- U tavi pržite narezane gljive deset minuta pa ih izvadite. U mužar dodajte sir pa izmiješajte s pastom. Stavite mužar u pećnicu na 10-15 minuta na 185°C. Poslužite jelo s gljivama.
Izvor Skuhatćute