gastro postao
Odlična kombinacija mljevenog mesa i krumpira
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 469
Potrebno vam je
- 500 g mljevena piletina
- 2 kom jaje kokošje
- 2 kom luk ,crveni
- 700 g krumpir, bijeli
- 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 žlica peršin, list
- sol
- papar
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žličica kim
- 1 žličica paprika u prahu
- 0.50 žličica majčina dušica
Priprema
- Luk očistite, sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast.
- Maknite s vatre te dodajte sol, papar, sjeckani peršin, mljeveno meso i jaje.
- Krumpir ogulite, narežite na ploške pa pospite kimom, mljevenom paprikom i majčinom dušicom.
- Posudu za pečenje premažite uljem, stavite pola količine krumpira, pripremljeno meso pa preostali krumpir.
- Prelijte uljem i stavite u pećnicu na 180°C oko 30 minuta.
- Prije kraja pečenja zalijte kiselim vrhnjem izmiješanim s razmućenim jajem, zapecite još deset minuta i poslužite.
Izvor Skuhatćute