gastro postao
Umjesto piletine ili puretine u recept možete staviti i mljevenu govedinu.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 73
Potrebno vam je
- 225 g puretina,mljevena
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 450 g pasirana rajčica (passata)
- 175 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 0.50 šalica voda
- 2 mala žlica origano
- 2 mala žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica češnjak u prahu
- 1 mala žlica crvena paprika
- 2 šalica penne rigate (pera)
- 280 g špinat
- 1.50 šalica ricotta
- 0.50 šalica mozzarella
Priprema
Umjesto piletine ili puretine u recept možete staviti i mljevenu govedinu. Propirjajte je najprije s lukom pa dodajte ostale sastojke. Iako će začini dati odličan okus složencu, volite li pikantnije, dodajte i malo čilija.
- Propirjajte meso u tavi na luku dok ne bude više ružičasto. Umiješajte umak od rajčice, pastu, vodu, origano, šećer, cimet, češnjak u prahu i crvenu papriku. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte deset minuta povremeno miješajući.
- Skuhajte tjesteninu, ocijedite je pa umiješajte tjesteninu i ocijeđeni špinat u umak. Stavite pola mješavine u posudu za pečenje, pospite ravnomjerno ricottom, stavite drugi dio mješavine pa pospite mozzarellom.
- Pecite 15 minuta i ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.
Izvor Skuhatćute