Recepti 03. listopada 2014.

Složenac s tjesteninom, rajčicama i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto piletine ili puretine u recept možete staviti i mljevenu govedinu.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 73

Potrebno vam je

  • 225 g puretina,mljevena
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 450 g pasirana rajčica (passata)
  • 175 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 0.50 šalica voda
  • 2 mala žlica origano
  • 2 mala žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica češnjak u prahu
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 2 šalica penne rigate (pera)
  • 280 g špinat
  • 1.50 šalica ricotta
  • 0.50 šalica mozzarella

Priprema

  1. Umjesto piletine ili puretine u recept možete staviti i mljevenu govedinu. Propirjajte je najprije s lukom pa dodajte ostale sastojke. Iako će začini dati odličan okus složencu, volite li pikantnije, dodajte i malo čilija.
  2. Propirjajte meso u tavi na luku dok ne bude više ružičasto. Umiješajte umak od rajčice, pastu, vodu, origano, šećer, cimet, češnjak u prahu i crvenu papriku. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte deset minuta povremeno miješajući.
  3. Skuhajte tjesteninu, ocijedite je pa umiješajte tjesteninu i ocijeđeni špinat u umak. Stavite pola mješavine u posudu za pečenje, pospite ravnomjerno ricottom, stavite drugi dio mješavine pa pospite mozzarellom.
  4. Pecite 15 minuta i ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.