gastro postao
                                            
                                        
                                    Umjesto piletine ili puretine u recept možete staviti i mljevenu govedinu.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 73
Potrebno vam je
- 225 g puretina,mljevena
 - 0.50 šalica luk ,crveni
 - 450 g pasirana rajčica (passata)
 - 175 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
 - 0.50 šalica voda
 - 2 mala žlica origano
 - 2 mala žlica šećer, kristal
 - 0.50 mala žlica mljeveni cimet
 - 0.50 mala žlica češnjak u prahu
 - 1 mala žlica crvena paprika
 - 2 šalica penne rigate (pera)
 - 280 g špinat
 - 1.50 šalica ricotta
 - 0.50 šalica mozzarella
 
Priprema
Umjesto piletine ili puretine u recept možete staviti i mljevenu govedinu. Propirjajte je najprije s lukom pa dodajte ostale sastojke. Iako će začini dati odličan okus složencu, volite li pikantnije, dodajte i malo čilija.
- Propirjajte meso u tavi na luku dok ne bude više ružičasto. Umiješajte umak od rajčice, pastu, vodu, origano, šećer, cimet, češnjak u prahu i crvenu papriku. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte deset minuta povremeno miješajući.
 - Skuhajte tjesteninu, ocijedite je pa umiješajte tjesteninu i ocijeđeni špinat u umak. Stavite pola mješavine u posudu za pečenje, pospite ravnomjerno ricottom, stavite drugi dio mješavine pa pospite mozzarellom.
 - Pecite 15 minuta i ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.
 
Izvor Skuhatćute