Recepti 26. srpnja 2023.

Smoothie od dinje i đumbira gotov je u 5 minuta!

Smoothie
Smoothie od dinje i kandiranog đumbira foto: Kindel Media/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj smoothie gotov je za 5 minuta, a kombinira slatku dinju i ljutkasti đumbir te i punomasno mlijeko. Ovaj brzi napitak savršeno je osvježenje u bilo kojem trenutku dana

Ovaj jednostavan recept za ljubitelje dinje ujedno je i jedan od nama omiljenih recepata za smoothie kad je sezona dinje. Bilo gdje - od ljeta do jeseni, s vrhuncem u kolovozu - njihov poseban, gotovo cvjetni mošusni miris postaje prava mjera za slatko uživanje.

Osim toga, ovaj zdravi napitak izvrstan je izbor za početak dana ili savršen međuobrok koji će te napuniti energijom i zadovoljiti sve potrebe za slatkim.

 

Možda vas zanima... Smoothie od bobičastog voća i kokosa za osvježenje Recepti

 

A zbog visokog sadržaja vode, s vremena na vrijeme, njime možeš i utažiti žeđ nakon treninga. S obzirom na to da je đumbir poznat po pozitivnom djelovanju na zdravlje, osjećat ćeš se preporođeno nakon prvog gutljaja. Po želji, ovom smoothieju slobodno možeš dodati i neko drugo voće, a želiš li malo gušći napitak svakako mu dodaj nezaobilaznu bananu.

 

 | Author: Valeria Boltneva/Pexels Zdravi smoothie od dinje pun je beta karotena i drugih nutritivno vrijednih sastojaka foto: Valeria Boltneva/Pexels

Smoothie od dinje i kandiranog đumbira

Sastojci:

  • 1 kg dinje
  • 1 čaša punomasnog mlijeka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica kandiranog đumbira

 

Možda vas zanima... Nemaš vremena za doručak? Smuti slasni smoothie! Recepti

 

Postupak:

  1. Prereži 1 dinju težine oko 1 kg na pola i žlicom joj ukloni sjemenke i niti. Nareži polovice na ploške i izreži koru. Nareži kriške na komadiće.
  2. Stavi komade dinje u mikser ili blender. Dodaj 1 žlicu kandiranog đumbira narezanog na male komadiće, 1 čašu svježeg mlijeka, 1 žlicu šećera od trske i 4-5 kocki leda.
  3. Pomiješaj voće, mlijeko, šećer i led, podijeli smoothie od dinje i đumbira u čaše i posluži.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.