gastro postao
Umjesto kobasica možete upotrijebiti hrenovke što se posebno svidjeti najmlađima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 1.50 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 list lisnato tijesto
- 1 kom jaje kokošje
- 8 kom kobasice svinjske
Priprema
- Luk narežite. Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte ga uz često miješanje. Za desetak minuta dovoljno će omekšati. Dodajte šećer. kuhajte lagano miješajući još pet minuta ili dok se šećer ne karamelizira. Hladite pet minuta.
- Izrežite svaki list tijesta na četiri kvadrata. Postavite kvadrat na radnu plohu, premažite ga jajetom, rasporedite smjesu luka preko tijesta, stavite kobasicu na vrh i zamotajte. Premažite vrh tijesta jajetom da se bolje zalijepi.
- Ponovite s preostalim tijestom, smjesom i kobasicama. Premažite jajetom i popaprite. Pecite od 20 do 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnu boju.
Umjesto kobasica možete upotrijebiti hrenovke što se posebno svidjeti najmlađima