gastro postao
Umjesto kobasica možete upotrijebiti hrenovke što se posebno svidjeti najmlađima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 1.50 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 list lisnato tijesto
- 1 kom jaje kokošje
- 8 kom kobasice svinjske
Priprema
- Luk narežite. Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte ulje, dodajte luk i pirjajte ga uz često miješanje. Za desetak minuta dovoljno će omekšati. Dodajte šećer. kuhajte lagano miješajući još pet minuta ili dok se šećer ne karamelizira. Hladite pet minuta.
- Izrežite svaki list tijesta na četiri kvadrata. Postavite kvadrat na radnu plohu, premažite ga jajetom, rasporedite smjesu luka preko tijesta, stavite kobasicu na vrh i zamotajte. Premažite vrh tijesta jajetom da se bolje zalijepi.
- Ponovite s preostalim tijestom, smjesom i kobasicama. Premažite jajetom i popaprite. Pecite od 20 do 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnu boju.
Umjesto kobasica možete upotrijebiti hrenovke što se posebno svidjeti najmlađima
karamelizirani luk
kobasice
lisnato tijesto
pirjanje
niskokaloricna prehrana
pečenje
glavno jelo
finger food