gastro postao
Desert koji će vam zamirisati cijelu kuhinju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 159
Potrebno vam je
- 1000 g glatko brašno
- 425 g šećer, kristal
- 7 g kvasac, svježi
- 1 mala žlica sol
- 2 kom jaje kokošje
- 30 g maslac, slani
- 250 g grožđice
- 3 žlica mljeveni cimet
- ulje suncokretovo
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Prosijte brašno i 375 g šećera u zdjelu pa umiješajte kvasac i sol. U sredini napravite udubinu, dodajte mlijeko, jaja i maslac te miješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i rastezljivo. Umijesite grožđice i žlicu cimeta.
- Podijelite tijesto na 16 jednakih dijelova. Svaki oblikujte u traku dugačku 20-25 cm. Izmiješajte preostali šećer i cimet pa tom mješavinom pospite tijesto. Potom svaku traku čvrsto smotajte.
- Nauljite dva lima za pečenje. Peciva rasporedite po limovima, pokrijte ih masnim papirom i ostavite na toplom da se dižu oko sat vremena. Peciva premažite mlijekom te ih pecite na 190°C oko 30 minuta. Poslužite toplo ili hladno
Izvor Skuhatćute