Recepti 03. listopada 2014.

Smotuljci s cimetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Desert koji će vam zamirisati cijelu kuhinju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 159

Potrebno vam je

  • 1000 g glatko brašno
  • 425 g šećer, kristal
  • 7 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 30 g maslac, slani
  • 250 g grožđice
  • 3 žlica mljeveni cimet
  • ulje suncokretovo
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Prosijte brašno i 375 g šećera u zdjelu pa umiješajte kvasac i sol. U sredini napravite udubinu, dodajte mlijeko, jaja i maslac te miješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i rastezljivo. Umijesite grožđice i žlicu cimeta.
  2. Podijelite tijesto na 16 jednakih dijelova. Svaki oblikujte u traku dugačku 20-25 cm. Izmiješajte preostali šećer i cimet pa tom mješavinom pospite tijesto. Potom svaku traku čvrsto smotajte.
  3. Nauljite dva lima za pečenje. Peciva rasporedite po limovima, pokrijte ih masnim papirom i ostavite na toplom da se dižu oko sat vremena. Peciva premažite mlijekom te ih pecite na 190°C oko 30 minuta. Poslužite toplo ili hladno

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.